Kristal Yağları SIAL Paris’teydi

Fransa’nın başkenti Paris’te iki yılda bir gerçekleştirilen dünyanın en büyük gıda fuarı SIAL’e katılan Kristal Yağları, zeytinyağı sektöründeki trendleri yakından görürken, yeni sezon öncesinde ticari beklentilerine ve hedef pazarlarına uygun iş görüşmelerinde bulundu.

Ekim ayında düzenlenen Sial Paris 2022 fuarı, dünyanın en önde gelen zeytinyağı markalarını ve zeytinyağı ticaretini yapan işletmeleri bir araya getirmesi bakımından sektörün uluslararası buluşma adresi olarak görülüyor. Dünyanın en prestijli fuarları arasında yer alan Sial Paris fuarına bu yıl Türkiye’den 270 Türk şirketi katılım gösterdi. Türkiye’de ilk markalı zeytinyağı üretimine başlayarak bu yolla marka ambalajlı zeytinyağı ihraç eden ilk zeytinyağı firması olan Kristal Yağları da bu büyük fuarda yerini alarak yeni iş bağlantılarına zemin oluşturdu. Fuarda Avrupa’daki müşterileri ile yeni sezon başlangıcında olumlu görüşmeler yapan Kristal Yağları; Kanada, Amerika, Brezilya, Orta Doğu ve Uzak Doğu’dan gelen potansiyel müşteriler ile de diyalog kurdu.

Fuar süresince yoğunlukla Avrupa olmak üzere Brezilya, ABD, Kuveyt, Bahreyn, Fas, Kore, Vietnam, Japonya, Singapur, Venezuela, Hindistan ve Kanada gibi ülkelerden gelen ziyaretçiler ile iletişim kuran Kristal Yağları yetkilileri, fuar sonrasında da görüşmelerine devam ediyor. Bu kapsamda, yüksek rekolteli yeni hasat dönemi ile birlikte görüşmelerin, uzun vadede birçok potansiyel anlaşmaya dönüşeceği öngörülüyor.