Arkas Ghana Beş Yaşında!

Arkas Line adına acentelik faaliyetleri yapmak amacıyla kurulan, aynı zamanda karayolu taşımacılığı ve lojistik organizasyonlarıyla Batı Afrika’da pazarın güçlü oyuncusu haline gelen Arkas Ghana, kuruluşunun beşinci yılını düzenlendiği bir törenle kutladı.

Arkas Ghana’nın 5. kuruluş yılı şerefine, 1 Eylül Perşembe akşamı, Accra Polo Club’da bir kutlama düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti Akra Büyükelçisi Özlem Ergün Ulueren’in de katılım gösterdiği geceye, Arkas Ghana Genel Müdürü Querida Read, Arkas Ghana Yönetim Kurulu Üyesi ve ortağı James Baldwin, Arkas Ghana Genel Müdür Yardımcısı Erkin Çetinbaş, Arkas Denizcilik Grubu Bölge ve Acente Yönetimi CEO’su Cenk Değer, Kuzey Avrupa Genel Muduru Ebru Atamtürk, Arkas Denizcilik Batı Afrika Direktörü Perim Özkaya, Arkas Line Ticaret Müdürü İrem Bedelağası, Arkas Ghana Ekibi, lokal otoriteler ve müşteriler katıldı.

Arkas Ghana Yönetim Kurulu Üyesi ve hissedarı James Baldwin gecenin açılış konuşmasında Arkas’ın müşteri ilişkilerini yüksek öncelikli şekilde ele aldığını ve bu sayede başarıya ulaştığını ifade etti. Arkas Ghana Genel Müdürü Querida Read, konuşmasında, Arkas Ghana’nın Arkas Line, Arkas Denizcilik, Türk Büyükelçiliği, MPS, GPHA ve müşterilerinin desteği sayesinde bu günlere geldiğini ifade etti. Arkas Denizcilik Batı Afrika Direktörü Perim Özkaya da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “On yıl önce kendi denizimiz olan Akdeniz’den uzaklara, okyanusa açıldık, Arkas markasının tanınmadığı, gemilerimizin ve konteynerlerimizi daha önce görülmemiş olduğu Batı Afrika’da hizmet vermeye başladık. Burada, Arkas Line adının nakliye ve lojistikte saygın ve güvenilir bir çözüm ortağı olarak ilk tercih olarak anılmasını sağlamak hedefimizdi. Beş yıl önce, 1 Eylül 2017’de, Arkas Ghana firmamızı kurduk ve bu beş yıl içinde, sadece bir gemi hattı ve onun Gana’daki acentesi olarak değil, aynı zamanda, denize kıyısı olmayan ülkelere kadar ulaşan bir lojistik hizmet sağlayıcısı olarak daha da büyüdük”.

Arkas Ghana Hakkında

2012 yılından beri Batı Afrika’da hizmet veren Arkas Line’ın, Batı Afrika’da büyüme ve gelişme stratejisi doğrultusunda, Arkas Ghana Ltd. 2017 yılında kuruldu. Bu stratejik atılım, Arkas’ın bölgedeki en güçlü oyuncular arasındaki yerini sağlamlaştırdı ve pazardaki uzun vadeli varlığını sağladı. Arkas Line, WAS (West Africa Service), EAS (Europe Africa Service) ve SME (Senegal Mauritania Express) olmak üzere, 3 ayrı servisi ile, Batı Afrika’nın önemli limanlarına, haftalık düzenli seferler düzenliyor. Tema Limanı’na ise her hafta biri Kuzey Avrupa’dan (EAS), diğeri Akdeniz’den (WAS) olmak üzere iki servis ile hizmet veriyor. Arkas Ghana, Burkina Faso, Mali, Niger gibi iç ülkelere de taşıma hizmetini götürüyor.