Arkas M.A.T Sailing Team’in Yeni Teknesi Blue Moon Denize İndi

Arkas’ın İzmirli tekne üreticisi M.A.T. ile 2018’de yaptığı iş birliğinin yeni üretimi MAT 1220 model Blue Moon, Çeşme’de mavi sularla buluştu.

Arkas M.A.T Sailing Team’in yeni teknesi M.A.T 1220 Blue Moon katıldığı ilk yarış olan Arkas Aegean Link Regatta’da kendine has tarzı ile dikkat çekti. İlk kez 8 Ağustos’ta suya inen Blue Moon, MAT 1220 model yeni bir kalıp, daha büyük, daha hafif ve modern bir tekne. İlk yarışı olması ve hava şartlarına rağmen kendi grubu IRC 0’da birinci, overall kategorisinde de ikinci oldu.

Üretilen yeni tekne hakkında bilgi veren ve süreci anlatan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas, “Logosunun dünya şeklinde ve rengimizin mavi olması nedeniyle dolunaya çok uyuyordu. O nedenle Blue Moon yani Mavi Ay üzerinden bir tema hayal ettim. Bu temayı da iki değerli sanatçımız mükemmel bir şekilde hayata geçirdi. Türkiye’deki sayılı isimlerden illustrasyon sanatçısı Sedat Girgin ve daha önceki tekne tasarımını da uygulayan Airbrush sanatçısı Evrim Duyar ile çalıştık. Ana yelken üzerinde bulunan Harpi mitolojide kötü rüzgarların vücut bulmuş şekli. Vikingler de savaşta düşmanı korkutmak için bu tip görsellerden yararlanırlardı. Yurtdışında tekne ve yelken tasarımına çok önem veriliyor. Prada ve diğer büyük markaların arasında görünebilmek için de sıra dışı olmak lazım. Sedat Girgin eskiz çalışmaları ile kafamdaki tasarımı iyice şekillendirdi. Gerek ana yelken, Cenova yelkeni ve teknenin bordası için yapmış olduğu çalışmalar gerçekten siyah beyazken bile çok etkileyiciydi. İllüstratif çalışmayı airbrush sanatçısı Evrim Duyar yelken ve teknenin bordasına, çok kısa zamanda mükemmel bir şekilde uyarladı. Sonuçta, tasarımından yapımına kadar; yüzde yüz Türk takım, Türk tersane ve Türk sanatçılarla ortaya çıkmış bir tekne Blue Moon” dedi.

Arkas M.A.T Sealing Team, ulusal ve uluslararası yarışlarda M.A.T 1220 Blue Moon ile yeni başarılara imza atmaya hazırlanıyor.

Arkas Sailing Team’in Başarılarından Bazıları

2013 yılında kurulan Arkas Sailing Team kazandığı yurt içi ve yurt dışı başarılarla uzun zamandır adından söz ettiriyor. Takım, 2017 yılında St.Tropez Giraglia Rolex Cup IRC A Inshore ikincisi, Türkiye Yat Şampiyonası birincisi, CFM Bayk Bodrum Kış Trofesi birincisi, İzmir Arkas Körfez Yarışı Overall birincisi, Arkas Aegean Link Regatta IRC 1 ikincisi olarak başarılı bir yılı tamamladı. 2016 yılında ise, St.Tropez Giraglia Rolex Cup IRC A beşincisi ve CFM Bayk Kış Trofesi birincisi olan Arkas Sailing Team; 2015’te Rolex Middle Sea Race IRC 3 ve ORC 3 birincisi, Genel Klasman beşincisi, Bosphorus Cup Overall birincisi, CFM Bayk Kış Trofesi birincisi, Deniz Kuvvetleri Kupası Aşağı Yarışı üçüncüsü, Arkas Milta Marina Cup IRC 1 birincisi olarak hafızalara kazınmıştı.

M.A.T. Hakkında

1993 yılında mimar kardeşler Cem ve Alp Somer tarafından kurulan ve yat üretiminde dünyanın en iyilerden biri haline gelen M.A.T. Avustralya, Çin, İngiltere, Fransa, Almanya, Yeni Zelanda, İskoçya, Güney Afrika, İsviçre, Tazmanya, Türkiye, Amerika, Japonya ve Hollanda’daki müşterileri için altı farklı modeliyle kaliteli ve yüksek performanslı tasarımlara imza atıyor.