Technogym Türkiye İçin Özel Olarak Üretilmiş Bir Dijital Sanat Deneyimi

Çağdaş medya sanatçısı ve sanat tarihçisi Hakan Yılmaz’ın Technogym Türkiye için özel olarak ürettiği iki farklı dijital eser, fitness ve wellness ekipmanları ile dijital çözümleri konusunda dünya lideri Technogym’in, Akatlar’da yer alan Deneyim Merkezi’nde sergilendi.

İşleri Miami, Barcelona, Kaliforniya gibi şehirlerde farklı koleksiyonlarda yer alan, ayrıca globalde pazarlama dünyasının kullanıcı deneyimine yönelik olarak ürettiği işleri ödüllendirdiği “UK Event Awards” kapsamında 2 farklı ödüle sahip Hakan Yılmaz, Technogym Türkiye’ye özel olarak “The Secret of the Mirror – Aynanın Sırrı” ve Technogym NFT eserlerini üretti. Hakan Yılmaz’ın Technogym için özel olarak ürettiği “Aynanın Sırrı” eseri ziyaretçinin hareketlerine cevap veren interaktif tasarımı ile öne çıkarken, Technogym NFT adlı eser Technogym’in kuruluşundan bugüne kadar yer aldığı tüm mekanlarla ilgili dataların işlenmesinden oluştu. Technogym’in Akatlar’da yer alan yeni deneyim merkezinde bu özel eserleri gören ve deneyimleyebilen izleyiciler, Hakan Yılmaz’a ait 7 farklı dijital eseri de Deneyim Merkezi’nde ziyaret ettiler.

Seyircisini İzleyen Bir Eser Mümkün mü?

Sanat tarihi içinde önemli bir yeri olan izleyicisini izleyen eser fikri, form değiştirip bugüne geri nasıl gelir sorusuna cevap arayan sanatçı Hakan Yılmaz, eseri ile cevabını bugünün sanatına entegre etti. Sanat izleyicisinin sanatın öznesi olmak istediği bu zamanda Hakan Yılmaz, Technogym için ürettiği özel eseri Aynanın Sırrı ile seyirciyi serginin öznesi haline getirdi.

İlhamını, Diego Velázquez de Silva’nın Las Meniñas eserinde kullandığı aynalardan alan Hakan Yılmaz, seyircisini izleyen bir eser yaratarak, temel amacının, izleyicisini yüceltmek ve daha görkemli hale getirmek olduğunu paylaştı. Bu amaç ile hakim olduğu dijital teknolojilerden faydalanan sanatçı, seyircileri üç boyutlu olarak tarayabilen sensorlar kullanarak tuvalini bir ayna gibi kullanıyor. Technogym’in insanları hareket ettirirken fiziksel formlarını korumaya teşvik etmesinin yanında, bu hareketin insan ruhuna iyi gelen tarafını da vurgulayan eser karşısına geçenleri, hatta ona arkasını dönenleri bile bir sanat eserine dönüştürüyor.

Technogym’in Global Ayak İzi Dijital Esere Dönüştü

Hakan Yılmaz’ın ürettiği ikinci eser ise fitness ve wellness konusunda 100’ün üzerinde ülkede faaliyet gösteren dünyanın lider markası Technogym’in kurulduğu günden bugüne kadar tasarladığı ürünlerle ilgili tüm dataların bir araya gelmesi ile oluşuyor. Bu eser Technogym markasının aşıladığı düzenli fiziksel aktivite, dengeli beslenme ve pozitif zihinsel tutuma dayalı yaşam tarzının bir yansıması niteliğinde.

Technogym Türkiye ile ilgili gelişmeler ve Technogym Deneyim Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikler https://www.instagram.com/technogymturkey Instagram hesabı üzerinden takip edilebilir.

Technogym Hakkında

Technogym, prestijli spor salonlarında, üyelere özel kulüplerde, dünya lideri konumundaki otellerde ve dünya çapındaki seçkin evlerde görülen ve deneyimlenen yenilikçi İtalyan tasarımı, ileri teknolojisi, yüksek kalitesi ve kullanımı kolay ürünleriyle Wellness konusunda dünya lideri bir şirkettir. Dünyanın önde gelen atletlerinin ve spor takımlarının tercihi ve aynı zamanda 2000 yılından bu yana Olimpiyat Oyunları’nın Resmi Tedarikçisi olan marka, ayrıca Antonio Citterio gibi ünlü Archistar tasarımcılarıyla devam etmekte olan iş birlikleriyle de öne çıkmaktadır. Markanın kalbinde, kendisine ait eşsiz bir Wellness kavramı yatmaktadır; Technogym’in hayat tarzı düzenli egzersiz, dengeli beslenme ve pozitif bir zihinsel yaklaşımı teşvik etmeye adanmıştır, bu da ürünlerden dijital fitness hizmetlerine ve iç mekan tasarımlarına kadar her alanda görülmektedir.