Yelken Sporcumuz Mert Çakmak’tan Optimist Training Regatta’da Başarı

2022 Arkas Optimist Dünya Şampiyonası’na hazırlık ve test yarışı niteliği taşıyan Optimist Training Regatta yarışları tamamlandı. 12 ülkeden 24 kulüp ile 108 yelkencinin mücadele ettiği yarışlarda Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü adına yarışan sporcumuz Mert Çakmak ikincilik elde etti.

B.B.Bodrumspor Yelken Kulübü Şubesi’nin ev sahipliğinde yapılan Optimist Training Regatta yarışlarına; ABD, Azerbaycan, Bulgaristan, Litvanya, Macaristan, Malta, Sırbistan, Singapur, Tayland, Türkiye, Ukrayna ve Yeni Zelanda yelken sporcuları katılım gösterdi. Junior Genel kategorisinde, Yeni Zelanda’nın Murray’s Bay Sailing Kulübü’nden Nathan Soper birinci, Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü’nden Mert Çakmak ikinci, İstanbul Yelken Kulübü’nden Mehmet Erkut Budak ise üçüncü oldu.  Yarışmada Junior Kızlar, Optimist Kızlar, Optimist Genel klasmanda da derece alanlara ödülleri de verildi. Ayrıca Türkiye Yelken Federasyonu’nun özel ödülü olan Optimist Uluslar Kupası’nda derece alanlar da belli oldu.

Altı gün süren yarışların sonunda düzenlenen törenle dereceye giren yelkencilere ödülleri takdim edildi. Törene, TYF Başkanı Özlem Akdurak, As Başkan Hakan Yenigün, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Bodrum Gençlik Spor İlçe Müdürü Oktay Dumruk da katıldı.