Yeni Eğitim Öğretim Yılının İlk Ders Zili Çaldı

Özel Piri Reis Okulları, İzmir İtalyan İlköğretim Okulu ve Arkas Narlıdere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı başladı.  Açılışlara Orion Eğitim Vakfı ile Arkas Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas da katıldı. Arkas, Piri Reis öğrencilerine, lise kurulacağı müjdesini verirken konuşmalarında bilim, hoşgörü ve kültüre verdikleri önemi anlattı.

İzmir’in en köklü okulları arasında yer alan İzmir İtalyan İlköğretim Okulu’nda ve Özel Piri Reis Okulları’nda yeni eğitim öğretim yılı Karşıyaka ve Güzelbahçe kampüslerinde düzenlenen törenlerle Lucien Arkas’ın katılımıyla açıldı.

Piri Reis’e “Lise” müjdesi

Orion Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Yönetim Kurulu Üyeleri ile brilikte katıldığı açılışta gelişimin bir lise ile süreceğini söyledi. Arkas, “Kendimizi geliştiriyoruz ama bundan sonra ne yapacağız diye düşünmeye başladık. Lise giriş sınavları büyük sorun, her sene stres çekiyoruz. O zaman Piri Reis’in bir lisesi olması lazım dedik. Yer bulmak kolay değil. Bir yıl aradık. Güzelbahçe’de 29 dönüm bir yer aldık. Yanında Ekonomi Üniversitesi var. O bölgede yeni bir kampüs oluşturulacak. Çalışmalar başladı. En kısa zamanda bürokratik aşamaları geçip inşaat safhasına gelmeye amaçlıyoruz. İnşaat kolay, onu çabuk bitirir, buradaki çocuklara yetiştiririz. Kimsenin uykusu kaçmasın” diye konuştu.

Eğitimde Çağdaş Atatürkçü Çizgi

En büyük hedeflerinin çağdaş, ülkesine ve dünyaya yararlı insan yetiştirmek olduğunu belirten Arkas, “Öğrencilerimizin dünyadaki diğer toplumlarla hoşgörü ve barış içerisinde yaşamalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Piri Reis Okullarının kurulduğu günden bu yana bir çizgisi var o çizgi de Atatürk çizgisidir, yaşam şeklidir. Biz bu yaşam şeklini benimsediğimiz için çocuklarımızı da buna göre yetiştirmemiz lazım. Bunu da yürekli öğretmenlerimiz yapıyor” dedi.

Kendi Enerjimizi Üretiyoruz

Tüm dünyanın en büyük sıkıntısının enerji temini olduğunu sözlerine ekleyen Lucien Arkas, “Okullarımızda iki yıldır “Sürdürülebilir Yaşam Projesi” adında bir proje yürüterek çocuklarımıza dünyadaki kaynakların en verimli şekilde kullanmak gerektiğini öğretmeye çalışıyoruz. Hem onlara örnek olmak için hem de doğaya katkıda bulunmak amacıyla biz de kurduğumuz güneş enerji santrali ile kedi elektriğimizi üretmeye başladık” şeklinde sözlerini tamamladı.

Çocuklarımızı Anaokulundan İtibaren Eğitmeliyiz

İzmir’in en köklü okulları arasında yer alan İzmir İtalyan İlköğretim Okulu’nda da yeni eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle tören düzenlendi. Modern ve çağın gereklerine uygun eğitim verebilmek amacıyla 7 yıl önce yönetimi imzalanan protokol ile Arkas Eğitim ve Kültür Vakfı’na devredilen okulun açılış seramonisine İzmir İtalyan Konsolosu Valerio Giorgio, Arkas Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ve öğrenci velileri katıldı.

İtalyan Okulu’nun dedesi tarafından 1899 yılında yaptırıldığını ve kendisi için büyük önem taşıdığını anlatan Lucien Arkas, “Bizim çocuklarımızı anaokulundan itibaren eğitmeye başlamamız gerekiyor. Çünkü buradaki eğitim bütün eğitim hayatında etkili izler bırakıyor. Ben ana ve ilkokulu bu okulda okudum. Bu okulun yaşaması benim için çok önemli. O nedenle her yıl elimizden geldiği kadar okulu, okulun verdiği eğitimi geliştirmek için çeşitli yatırımlar yapıyoruz. Bize güvenerek çocuklarınızı emanet ettiğiniz için teşekkür ederim. Burada farklı milletlerden 100’e yakın çocuk birlikte eğitim görüyor. Başka kültürlere hoşgörü ile yaklaşmayı, onları anlamayı, onlarla iletişim kurmayı öğreniyorlar. Bu hayatları boyunca kullanacakları en büyük değer” dedi. Arkas, okul binasının İzmir yangınından kurtulan ender binalar arasında bulunduğunu da sözlerine ekledi. Okulun yaşatılmasına katkı sağlayanlara teşekkür eden İtalyan Konsolosu Valerio Giorgio ise, “İtalyan Okulu köklü bir kültürü temsil ediyor. Biz de İtalyan hükümeti olarak okulun yaşatılması için ortak projeler yürütüyoruz, yürütmeye devam edeceğiz” biçiminde konuştu.

Yaklaşık 125 yaşında olan İtalyan İlköğretim Okulu’nda, Türk öğrencilerin yanı sıra İzmir’de bulunan İtalyan, İngiliz, Yunan, Hırvat, Mali uyruklu öğrenciler Türkçe ve İtalyanca eğitim görüyor.