Arkas İK’da Dijital Dönüşüm

Dijital çağın gereklerinden biri olarak hemen tüm şirketler iş süreçlerini dijital dünyaya aktararak hız, verim ve tasarruf gibi konularda avantaj elde ediyor. Arkas İnsan Kaynakları da işe alım süreçlerini dijital platforma taşıyarak aday tanıma performansını 10 kat hızlandırdı.

Günümüzde firmaların dijital dönüşümü büyük bir hız kazandı. Artık şirketler iş süreçlerini dijital platform üzerinden yönetiyor. İşe alım süreçlerinde de dijital dünyanın avantajları kullanılıyor. Bazı araştırmalar dijitalleşmenin insan kaynakları süreçlerinde iş yükünü  % 30 azaltacağını gösteriyor. Arkas İnsan Kaynakları da  bir süredir araştırma ve yatırımlarını dijitalleşme çalışmalarını sürdürüyor. Böylelikle Arkas İK’da işe alım süreçleri online hale getirildi. Bu sayede daha çevik, daha hızlı ve daha etkin süreçlerle potansiyel adaylara ulaşılabiliyor. Yeni neslin bu yöndeki taleplerine de yanıt verildi. Hızlı başvuru, uzaktan mülakat, online testler ve görüşmeler dijitalleşen işe alım süreçlerinin kolaylıkları arasında yer alıyor.

Arkas İK’da tüm işe alım süreçlerinin online olmasıyla eski sisteme oranla aday tanıma hızı 10 kat arttı. Mobilite ile daha fazla insan kaynağı ve yeni kuşak adaylar için de tercih sebebi olmayı sürdüren Arkas’ta oryantasyon programı da dijitalleşmişti. Arkas Akademi, şirket içi eğitimlerini de webinar üzerinden veriyor. Arkas,  yenilikçi çözümleriyle hizmet vermeyi sürdürecek.