Arkas Sanat Urla ziyarete açıldı

1 Eylül’de randevulu ziyarete açılan sanat merkezinde resim ve heykel sanatının önemli temsilcilerinin eserleri, zırhlar, miğferler ve halılar yer alıyor. Yapımında doğal taş tercih edilen ve mimarisi ile de büyük beğeni toplayan Arkas Sanat Urla, Turgut Cansever Uluslararası Mimarlık Ödülleri’nde de mansiyon sahibi…

Gerekli hijyen ve kamu sağlığı tedbirleri alınarak ziyarete açılacak Arkas Sanat Urla’yı pandemi nedeniyle eş zamanlı olarak sınırlı sayıda ziyaretçi gezebiliyor. Bu sebeple ziyaret öncesinde 0 (232) 761 04 80 no’lu telefondan rezervasyon yaptırılması gerekiyor..

Arkas Sanat Merkezi’ndeki “Ara Güler, Merhaba İzmir” Sergisinin Süresi Uzatıldı

Arkas Sanat Merkezi, Covid-19 pandemi sürecinde geçici bir süreliğine ziyarete kapattığı “Ara Güler, Merhaba İzmir!” sergisinin süresini hem kapalı kaldığı sürecin telafisi olarak hem de kontrollü ve kısıtlı ziyaretçi alabilmesi nedeniyle, daha fazla sanatseverin görebilmesi için 27 Aralık tarihine kadar uzattı. Sergi, pazartesi hariç saat 10:00-18:00 arası ziyaret edilebilecek. Perşembe günlerinde ise 10:00-20:00 arası açık olacak. Sergiye giriş ücretsiz.

Arkas Deniz Tarihi Merkezi

İzmir Bornova’da bulunan Arkas Deniz Tarihi Merkezi, geçmişi 1800’lere kadar uzanan binasında, denizcilik mirasının yüzlerce yıllık tanıklarını somutlaştırarak hem tarihe ışık tutmak hem de sektördeki gelişimi göstermek amacıyla 2012 senesinde açıldı. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas tarafından 30 yılı aşkın süredir büyük titizlikle bir araya getirilen gemi maketleri, tablolar ve gemi antikalarından oluşan koleksiyonun bir bölümü bu mekanda sergileniyor. Seçkide yer alan, her biri usta ellerle şekillenen maketler, temsil ettikleri dönemin efsane gemilerine tekrar hayat veriyor. Merkezde, M.Ö. 1000 yılından başlayarak, 20. yüzyıla kadarki süreci yaşatan gemi modelleri ve resimler ile ziyaretçilere denizcilik sektöründeki gelişimi göstermek amaçlanıyor. Arkas Deniz Tarihi Merkezi, 129 gemi maketi, 130 parça gemi antikası ve 120 adet deniz temalı resimle tüm ziyaretçileri bir zaman yolculuğuna çıkarıyor.

Arkas Deniz Tarihi Merkezi Salı- Perşembe ve Cuma günleri ziyarete açık. Ziyaret öncesi 0 232 342 10 11 telefonun aranarak rezervasyon yaptırılması gerekiyor.