Geleceğim Arkas’a TEGEP’ten Ödül

TEGEP – Türkiye Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği’nin bu yılki ödülleri düzenlenen online etkinlikle sahiplerini buldu.  Arkas Akademi’nin “Geleceğim Arkas” programı, Toplumsal Katkı Sağlayan Gelişim Programı Kategorisi’nde “Gümüş Ödül” kazandı.

Arkas Akademi eğitim ve gelişim projeleriyle ödül kazanmaya devam ediyor. Arkas Akademi tarafından projelendirilerek uygulanan ve öğrencilerin mesleki ve kişisel gelişim alanlarında desteklenmesinin amaçlandığı “Geleceğim Arkas” programı, TEGEP’ten ödül kazandı. Proje, yapılan değerlendirmede Toplumsal Katkı Sağlayan Gelişim Programı Kategorisi’nde gümüş ödüle layık görüldü. Online olarak yapılan ödül töreninde projeye ilişkin tanıtım videosu da gösterilerek  detaylar katılımcılarla paylaşıldı.

“Geleceğim Arkas” Programı

Arkas Akademi’nin Geleceğim Arkas programına dahil olacak öğrenciler ilk olarak Arkas Narlıdere Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul komitesi tarafından değerlendiriliyor. Uygun görülen öğrenciler Arkas İnsan Kaynakları tarafından mülakata alınıyor. Mülakatta başarılı olanlar Geleceğim Arkas programında yer almaya hak kazanarak öğrenme ve gelişim süreçlerine dahil ediliyorlar. Bu süreç, rotasyon, mesleki eğitim, İngilizce dil desteği, kişisel gelişim ve mentorluk desteği kategorilerinden oluşuyor. Mesleki eğitimde öğrenciler branşlara göre; konteyner planlama ve kontrol, liman hizmetleri, satış ve pazarlama, gemi, ordino, gümrük hizmetleri, risk yönetimi, dokümantasyon ve dış hesaplar konularında pratik ve teorik eğitim görüyorlar. Stajyer öğrenciler eğitim süresi boyunca 1073 saat rotasyon, 88 saat mesleki eğitim, 150 saat İngilizce desteği, 40 saat kişisel gelişim ve 9 saat de mentorluk desteği alarak programı tamamlıyorlar.