Arkas Lojistik Depo Hacmini Büyüttü

Lojistik sektöründe yaptığı öncü atılımlarla ilkleri gerçekleştiren Arkas Lojistik, tedarik zincirinin önemli bileşenlerinden olan depo yatırımlarına da ağırlık veriyor. İzmir Aliağa ve Kayseri’de yapılan saha genişletme yatırımları ile Arkas Lojistik’in Türkiye genelindeki  depo hacmi toplamda  403 bin metrekareye ve 30 bin TEU’ya ulaştı.  Bu hacim, yaklaşık 55 futbol sahası büyüklüğüne eşit.

Arkas Lojistik, İzmir Aliağa Terminali’nde ve Kayseri terminalinde yaptığı yeni yatırımlarla bu depolardaki yük hacmini artırdı. Aliağa terminalinde 41 bin 500 metrekare olan sahaya ek olarak 13 bin 794 metrekare ekleyen şirket, buradaki mevcut saha genişliğini 55 bin 294 metrekareye ulaştırdı. Böylelikle sahanın beton olan 10 bin metrekaresi sadece maden ve mermer stuffing hizmeti için kullanılırken; tamamı parke taş ile döşenmiş yeni alan ile birlikte toplamda 23 bin 794 metrekarelik sahada daha fazla maden ve mermer gibi stuffing hizmetleri verilebilecek. Ayrıca onarım hızını ve kalitesini artırmak adına 30 bin metrekarenin 2 bin metrekaresi parke taşı ile revize edilirken, reefer PTI (Sefer Öncesi İnceleme) hızını da artırmak için yeni panolar konumlandırıldı ve “Plug” sayısı da 60’a yükseltildi.

Beş Kat Büyüdü

Arkas Lojistik’in Kayseri terminali ise beş kat büyütülerek 20 bin metrekareye çıkarıldı ve  yeni yerinde Kayseri OSB ve Serbest Bölgeye daha da yaklaştı. Yeni sahaya sınır ihlali güvenlik kamera sistemleri de eklendi. Yeni terminalde, konteyner depolama, elleçleme ve demiryolu bağlantısı ile VGM (Doğrulanmış Brüt Ağırlık) tartı hizmetleri veriliyor.

Arkas Lojistik, İstanbul’da Hadımköy; Kocaeli’de Gebze ve Körfez; İzmir’de Aliağa; Bursa’da Gemlik; Mersin ve Yenice; Kayseri’de Boğazköprü; Konya’da Horozluhan; Gaziantep’te Başpınar ve İskenderun’un aralarında bulunduğu bölgelerde  depo-terminal hizmetleri sunuyor.