Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı tamamlandı. “29 Ekim Cumhuriyet” etabı ile başlayan etkinlik, Mavi Vatan ve Barbaros Hayreddin Paşa etapları ile sona erdi. Arkas MAT Sailing Team IRC-0 kategorisinde “29 Ekim Cumhuriyet” etabı finişine ilk ulaşan takım oldu.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bu yıl ilk defa düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı, 29 Ekim – 01 Kasım tarihleri arasında düzenlendi. İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü tarafından organize edilen yarışın ilk gününde ‘29 Ekim Cumhuriyet’ etabı gerçekleştirildi. Etap, Dolmabahçe’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi şahsiyetleri huzurunda yapılan saygı duruşunu takiben başladı. Birinci gün yarışa 61 tekne katıldı. Dolmabahçe, Ortaköy, Galataport İstanbul ve Anadolu Hisarı parkurunda nefes kesen bir mücadele yaşandı. 29 Ekim’de saat 12.00’de başlayan etabın bitimine, 15.21.11 dereceyle ilk ulaşan Arkas MAT Sailing Team oldu. Arkas MAT Sailing Team düzeltilmiş zamanlama da ise 3.’lük elde etti.

31 Ekim Cumartesi günü Adalar parkurundaysa ‘Mavi Vatan’ etabı gerçekleşti. Yarışmanın son günü olan 1 Kasım Pazar günü, Kalamış Koyu’nda ‘Barbaros Hayreddin Paşa’ etabı ile etkinlik sona erdi.