Arkas Arcademia’da Etkinlikler Başladı

Arkas Holding’in Bornova’da restore ettirdiği Mattheys Köşkü’nde yer alan Arkas Arcademia’da etkinlikler başladı. Arkas Arcademia etkinliklerinin ilki Sunay Akın’la başladı. Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Akın, ‘Umudu Taşıyan Vapur’ söyleşisi ile İzmirlilerle buluştu. Ardından CVC LifeStyle’ın kurucusu Candan Varnalı yaz sofralarının püf noktalarını Arkas Arcademia’da düzenlenen atölye çalışmasıyla paylaştı.

18 Mayıs Perşembe günü Türk şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın, Arkas Mattheys Köşkü’nün büyüleyici ortamında davetlilerle buluştu. Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında ‘Umudu Taşıyan Vapur’ söyleşisinde 19 Mayıs konuşuldu. Büyük Önder mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyeti kurarken temellerinin sağlam bir kültüre dayanmasını öngördüğünü söyleyen Akın, Anıtkabir tarihinden, Çanakkale Savaşı’na bir çok konuya vurgu yapan Akın sık sık Atatürk’ü anmak değil, anlamak gerektiğinin altını çizdi. Akın, “Gelecek için çocukların ve gençlerin bize ihtiyacı yok. Bizim onların hayallerine ihtiyacımız var” diye konuştu. Sözlerini 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı’nı kutlayarak bitiren Sunay Akın, Mattheys Köşkü’nü İzmir’e ve tarihe yeniden kazandıran Arkas’a teşekkür etti, “Böylesine mükemmel bir deneyim merkezinin açılış etkinliğine davet edilmekten, ilk olmaktan onur duydum… Arkas Arcademia’ya çok teşekkür ederim” dedi.

Akın’ın ardından 25 Mayıs’ta ise Arkas Arcademia’nın konuğu bu kez CVS LifeStyle’ın kurucusu Candan Varnalı oldu. Üretkenliği ve pozitif enerjisi ile tanınan Varnalı’nın keyifli yaz sofralarına dair tüm ayrıntıları paylaştığı atölyeye ilgi yoğun oldu.

Mimari tasarımı FD Architecture tarafından yapılan Arkas Arcademia salonunda gerçekleşen workshop’ ta aydınlatmalardan masa örtülerine, yemek takımlarından aksesuarlara kadar yeni trendleri ve yaz sofralarında mükemmel ambiyansı yakalamanın ipuçlarını veren Varnalı bir osfra kurulurken dikkat edilmesi gereken detayların altını çizdi. Varnalı, “Eskinin o şatafatlı masalarının yerini şimdi sade, net ve ev sahiplerinin kişiliğini yansıtan masalar aldı. Artık eski kurallar geçerli değil. Gastronomi de geliştikçe insanlar yiyecekleri yemeğin lezzeti kadar o yemeğin nasıl sunulduğu ve masanın ambiyansı da ayrı bir keyif unsuru. Dolayısıyla bu değişim kurumsal davetlerden evdeki ağırlamalara kadar kendini gösteriyor. bir tema çerçevesinde aksesuarlar, renkli masa örtüleri ve çiçeklerle sofralarımıza bir kimlik  kazandırıyoruz” dedi.

Düzenlediği özel davetlerin yanı sıra  sofra düzeni konusunda Türkiye’nin farklı  şehirlerinde dönemsel atölyeler yapan Candan Varnalı, Arkas tarafından restore edilerek tarihe yeniden kazandırılan Arkas Mattheys Köşkü’nün açılışında da köşkün içinde bulunan Arkas Arcademia ağırlama bölümü  ve cafe’nin de tüm sunum tasarımlarını  hazırladı.

Etkinlik takvimi ve katılım için arkasarcademia.com adresini ve sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.