Arkas Çeşme Site Spor’da Yaz Kampı Haziran’da Başlıyor

Arkas Çeşme Site Spor, çocuklara müthiş bir yaz kampı programı hazırladı. 19 Haziran’da başlayacak kamp takvimi üç ay sürecek. Spor, sanat ve bilim etkinlikleri çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerini artırırken ufuklarını da genişletecek. Kampta; voleybol, tenis, basketbol, yüzme ve dans gibi sportif etkinliklerle, müzik ve resim gibi sanat aktiviteleri ile robotik kodlama eğitimi de yer alıyor.

Sertifikalı ve milli sporculuk kariyeri olan uzman eğitmen ve antrenörler eşliğinde, tecrübeli ortaklarıyla çocuklara eğlence ve sporla dolu bir yaz programı oluşturan Arkas Çeşme Site Spor, 19 Haziran’da kapılarını açıyor. Çocukların ve gençlerin sporla iç içe, sağlıklı bir yaşam tarzı kazanmalarını hedefleyen Arkas Çeşme Site Spor, gündüz kampı ve minikler kampı ile onların gelişimlerini de destekliyor.

Arkas Çeşme Site Spor; 7-8 yaş çocuklara spor, resim, dans ve müziğin bir araya geldiği eğlenceli saatler sunuyor. Gündüz kampları yarım gün, haftanın üç günü ve iki haftalık dönemlerden oluşuyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak tüm bu aktivitelere yüzme eğitimi de dahil edilebilecek.

Minikler Kampı’nda ise çocuklar yarım gün sürecek keyifli aktiviteler ve eğlenceli oyunlarla temel hareket ve zihinsel gelişimlerini pekiştirecekler. 3-4 ve 5-6 yaş grubu olarak iki ayrı eğitim sınıfına ayrılan minikler iki hafta boyunca haftanın üç günü kampın tadını çıkaracak.

6-14 yaş arasındaki çocukların seviyesine göre belirlenen voleybol dersleri de haftanın üç günü üç haftalık dönemlerde gerçekleştirilecek. 14 yaş üzeri için de özel ders imkanı sunulacak. 4-15 yaş grubuna yönelik yüzme dersleri de Çeşme’nin ilk deniz havuzunda deneyimli antrenörler eşliğinde yapılacak ve üç haftalık dönemler halinde olacak. Ayrıca yüzme fobisi olanlara psikolog eşliğinde kurs imkânı sağlanacak. Yetişkinler için ise özel dersler verilmesi planlanıyor.

Uzman Kadrolarla İş Birliği

Arkas Çeşme Site Spor, basketbolda da 20 yılı aşan tecrübeye sahip Allso Akademi iş birliği ile ilerleyecek. Çocuklar basketbolu, 116 kez milli forma giyen basketbolcu Işıl Alben’in kurduğu Allso Akademi ile öğrenecek. 5-15 yaş grubu için haftada 3 saat, üç hafta süren programlarda eğitimler çocukların yaş seviyelerine göre hazırlanırken talep edildiği takdirde bireysel antrenman dersleri de alınabilecek.

Teniste ise 6-15 yaş grubu için oluşturulan program kapsamında öğrencinin tercihi doğrultusunda ister özel ders ister grup dersleri verilecek.

Jimnastik dersleri ise eski milli sporcuların antrenörlük yaptığı Ege Cimnastik iş birliği ile 4-11 yaş grubu için haftanın iki günü üç haftalık dönemlerle yapılacak.

Klasik bale ve dansta uluslar arası başarılara imza atan Prömiyer Bale ve Dans Akademi de bu yaz Arkas Çeşme Site Spor’da çocuklara – yetişkinlere haftanın üç günü grup ve özel dersler verecek. Grup dersleri 10.00-19.00 arasında olacak. Ders süresi 1 saat olarak uygulanacak.

Renkli Atölyeler

Eğitimci Tülay Apaydın ise 20 yıldan fazla sanat tecrübesiyle Arkas Çeşme Site Spor’un yanında. Güzel sanatlar fakültelerine öğrenci yetiştiren Apeas By Tulay iş birliği ile gerçekleşecek atölyelerde resmin yanı sıra karikatürden mozaiğe seramikten mandala derslerine kadar birçok ders yer alacak. Atölyeler perşembe günleri hariç haftanın dört günü 4 yaş üzeri çocukların yanı sıra yetişkinler için de devam edecek.

Hem çocuk hem de yetişkinlerin yararlanabileceği müzik dersleri ise Arkas Çeşme Site Spor’un en eski iş ortağı olan Alsancak Müzik Kursu desteğiyle yapılacak. Flüt, keman, piyano, gitar ve bateri branşlarında yapılan enstrüman eğitimleri haftada bir gün öğrenciye özel bir saatte planlanacak.

Bilimle Yetişiyorlar

Arkas Çeşme Site Spor’da Inovathink ile 4-10 yaş çocuklar için robotik kodlama programı da verilecek. Çocukların algoritmik düşünme, problem çözme, olaylar arasında neden sonuç ilişkisi kurabilme, bir problemin çözümünü çok yönlü düşünebilme, özgüvenli olma, yaratıcı olma gibi becerilerini artırmayı amaçlayan program haftada iki gün olarak planlandı.

Geçtiğimiz yıllarda Arkas Spor Kulübü tarafından yenilenerek modern bir spor kompleksi haline getirilen tesiste; üç tenis kortu, iki basketbol, bir voleybol sahası ve bir de çim alan bulunuyor.