Arkas Line, Batı Afrika’da Yeni Acentelerini Belirledi

Düzenli hat taşımacılığı yapan Arkas Line, Batı Afrika’daki üç yeni acentesini atadı. Diamond Shipping Services Senegal’de, PIL Benin SA Benin’de ve Sogena Côte D’ivoire de Fildişi Sahili’nde Arkas Line’ın yeni acentesi olarak hizmet vermeye başladı.

Arkas Line ilk olarak, Senegal’deki yeni acentesini Diamond Shipping Services olarak atadığını duyurdu. 01 Nisan itibariyle hizmet vermeye başlayan yeni acente, Afrika, Orta Doğu ve Asya’da operasyonlar yürüten Sharaf Group bünyesinde faaliyet gösteriyor. İngiltere, Avrupa, ABD ve Asya’da acenteleri bulunan Diamond Shipping Services, Senegal’de yük taşımacılığı hizmetleri sunuyor. Şirket ayrıca 2010 yılından bu yana küresel taşımacılık firmalarına hizmet veren bir gemi acentesi olarak da aynı pazarda yer alıyor.

PIL Benin SA ise Arkas Line’ın Benin’deki yeni acentesi olarak atandı. 15 Nisan itibariyle hizmete başlayan PIL Benin SA, Pacific International Lines şirketinin (PIL) ortağı olarak biliniyor. Başlangıçta sadece iki gemi işleten PIL, günümüzde en iyi konteyner taşımacılığı hatları arasında 12. sırada yer alıyor.

PIL Benin SA

Arkas Line, Fildişi Sahili’ndeki acentesini de Sogena Côte D’ivoire olarak belirledi. 1 Mayıs itibariyle hizmet vermeye başlayan yeni acente Sogena, kökleri 1828 yılına dayanan Societe Navale Caennaise’in deniz taşımacılığı faaliyetleri sürecinde kurulmuş bir aile grubu. Sogena, 2017 yılından bu yana Sogena Côte D’ivoire tüzel kişiliği altında Abidjan’da varlık gösteriyor. Sogena Cote d’Ivoire tarafından gemi acenteliği, limanlarda ve sınırlarda transit ve gümrükleme, grupajdan çıkarma, limanda gemi yardımı, yükleme ve boşaltma ve ekstra liman elleçleme hizmetleri sunuluyor. Şirket ayrıca katı ve geleneksel dökme emtia elleçleme (kakao, kahve, pirinç, buğday, küspe, gübre, kauçuk), depolama ve hinterlanda (Burkina Faso, Mali, Nijer) teslimat merkezi desteği sağlıyor.

Arkas Line, yaptığı açıklamada müşterilerine yüksek kaliteli hizmet sunmaya kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Diamond Shipping Senegal
Sogena Côte D'ivoire