Arkas Petrol, IBIA Toplantısında Sektörle Buluştu

Üyesi olduğu Uluslararası Petrol Endüstrisi Birliği (IBIAThe International Bunker Industry Association) etkinliklerine her yıl katılım gösteren Arkas Petrol, 2023 yılı etkinliği için Londra’daydı. IBIA yıllık yemekli toplantısına katılan Arkas Petrol, sektör paydaşları ile bir araya geldi. Görüşmelerde yakıt fiyatları ve çevreci yakıtlara yönelim konuları üzerinde duruldu.

Bu yıl 30. yılını kutlayan IBIA, yılın ilk toplantısını Londra Uluslararası Enerji Haftası (London IE Week-International Energy Week) kapsamında tamamladı. Etkinliğe, Arkas Holding kuruluşlarından Arkas Petrol de katılım gösterdi. Toplantı, geçen yıla kıyasla iki katına çıkan bir yoğunlukla gerçekleşti. Westminster Park Plaza Hotel’de düzenlenen etkinlikte, Arkas Petrol yetkilileri sektör paydaşları ile bir araya geldi. Gerek toplantıda ve gerekse hafta kapsamındaki etkinliklerde sürdürülebilir enerji konusu ele alındı. Yakıt fiyatlarındaki artış trendi ve çevreci yakıt konuları sektör tarafından konuşulan ve değerlendirilen hususlar arasında yer aldı. IBIA üyeleri arasında var olan bağların güçlendirilmesinin de hedeflendiği IBIA yıllık yemeğine ve hafta kapsamındaki etkinliklere ilişkin izlenimlerini anlatan Arkas Petrol Genel Müdürü Seçkin Gül, “Bildiğiniz üzere sürdürülebilir bir yaşam için nasıl bir yol izlenmesi gerektiği tüm sektörlerin üzerinde tartışmaya devam ettiği bir konu. Bu temayı bir maraton yarışına benzetebiliriz. Alınacak tüm aksiyonlar titiz bir çalışma sonucunda ortaya çıkmalıdır. Hem çevresel faktörler hem de rekabetçi piyasa koşulları birlikte değerlendirilmelidir. Bu sebeple enerji sektörü paydaşları geleceğin enerji kaynağı üzerinde fikir birliğine varmış değil. Sektör temsilcileri ile Londra’daki bu etkinlikler vesilesiyle bir araya gelmiş olduk. Etkinliklerde yakın ve uzun vadede alternatif, daha çevreci yakıtların hangileri olacağı tüm tarafların ortak konusuydu. Her geçen gün bu tartışmaların artarak devam edeceğini ve bunun bir neticesi olarak yakın gelecekte çevreci enerji kaynaklarının daha etkin bir biçimde piyasalarda yerini alacağını söyleyebilirim” dedi.

Arkas Petrol Genel Müdürü Seçkin Gül

IBIA 2022 yıllık yemeği ve toplantısı Grosvenor Hause Hotel’de petrol endüstrisinden 600 katılımcı ile Uluslararası Petrol Haftası (IP Week -International Petroleum Week) kapsamında yapılmıştı. Etkinliğin gerçekleştiği haftanın adı, alınan bir kararla bu yıl Londra Uluslararası Enerji Haftası olarak değiştirildi. IBIA toplantıları her yıl düzenli bir şekilde üyelerin katılımıyla gerçekleşiyor. Sektörün en önemli buluşması olarak görülen IBIA yıllık konvansiyonu ise kasım ayında Dubai’de gerçekleşecek.