Geçtiğimiz haftalarda Arkas ve Turmepa iş birliği ile Çeşme kıyılarında toplanan atıklar bir sanat eserine dönüştü. Toplanan 40 kg atık çocuklar tarafından “Sudaki Yaşam” sanat atölyesinde yelkenli şeklini aldı.
Arkas ve TURMEPA iş birliğiyle 16 yıl önce başlatılan sosyal sorumluluk projesi olan Arkas TURMEPA II atık alım teknesi 2022 sezonunu “Arkas Yeşil İçin Mavi Platformu ile Ailece Farkındalık” etkinliğiyle açmıştı. Proje kapsamında Arkas çalışanları ve ailelerinin Çeşme’de kıyı temizliği için seferber olarak 40 kg atık toplamasının ardından toplanan atıklar sanat eserine dönüştürüldü.
Çocuklar 40 Kg Atığı Yelkenliye Dönüştürdü
Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma için belirlediği 17 küresel amaçtan biri “Sudaki Yaşam” başlığıyla okyanusları, denizleri ve deniz kaynaklarını koruyarak sürdürülebilir kullanmak. Bu kapsamda özellikle çocukların ve gençlerin sürdürülebilir bir dünya konusunda bilinçlendirilmesi için çalışmalarına devam eden Arkas, düzenlediği çocuk atölyesiyle bu konuda bir adım daha attı. Deniz kirliliğine neden olan atıkların, doğaya zarar verecek şekilde çöpe atılması yerine geri dönüştürülerek yeniden değerlendirilebileceğine yönelik gerçekleştirilen sanat atölyesinde çocuklar toplanan 40 kilogram atığı eğitmen eşliğinde bir yelkenliye dönüştürdü. Çevre temizliği konusunda bir farkındalık yaratılması ve denizlerdeki biyoçeşitliliğin önemine dikkat çekilmesi amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte 20 çocuk 10’ar kişilik iki sınıfta uygulama yaptı. İlk atölyede atık malzemelerle tuvale uygun bir yelkenli tasarımı hazırlanırken ikinci atölyede denizdeki biyoçeşitliliği gösteren deniz canlıları hazırlanarak tuvale eklendi. Pet şişelerden, düğmelere, boncuklardan metal kutulara kadar birçok farklı materyalle çalışan çocuklar hem geri dönüşüm ve sürdürülebilirliği öğrendi hem de keyifli vakit geçirdi.