EAYK-ÇEŞME Marina 2023 Kış Trofesi’nin Şampiyonu Arkas M.A.T. Sailing Team

Çeşme Marina’nın ev sahipliğinde toplam 6 yarış ayağından oluşan EAYK-Çeşme Marina Kış Trofesi tamamlandı. Ege Açık Deniz Yat Kulübü (EAYK) organizasyununda yapılan trofede Arkas M.A.T Sailing Team, hem IRC-0 hem de Overall’da birincilik elde ederek şampiyon oldu.

İlk yarışları 28 – 30 Ocak tarihleri arasında 7 Destek, 29 IRC sınıfı olmak üzere 36 teknenin katılımıyla başlayan Kış Trofesi’nin son ayağı 21 Mayıs’ta tamamlandı. Yarışlar; Ankara, İstanbul, Marmaris, Bodrum ve Türkiye’nin birçok bölgesinden yelkenseverleri Çeşme’de buluştururken, büyük bir mücadeleye de sahne oldu. Coğrafi, şamandıra ve mini offshore olmak üzere 3 rotada mücadele edilen trofede, Arkas M.A.T. Sailing Team; Arkas Blue Moon-M.A.T 1220 teknesiye birincilik elde ederek şampiyonluğa ulaştı. Yarışlarda Boreas ekibi Farr 40 teknesiyle ikinci olurken Cygnus takımı ise Grand Soleil 40 isimli teknesiyle üçüncülük elde etti.

EAYK-ÇEŞME Marina Kış Trofesi’nin ardından yarışlara ilişkin değerlendirmede bulanan Arkas Çeşme Yelken Spor Kulübü Başkanı Tolga Yağlı, yarışlarda büyük bir heyecan yaşandığını söyledi. Bu seneki EAYK- Kış Trofesi’nde adrenalinin daha yüksek olduğunu ifade eden Yağlı, “Çünkü IRC 0’da ve Overall’da rakiplerimiz önceki yıllara göre daha güçlüydü. Boreas Farr 40, Mat 1180 teknesiyle yarışan Göztepe, Trofe’yi takip edip IRC 0 ve Overall’a renk kattı ve ayrıca rekabet düzeyini artırdı. 6 ayak sonunda Overall kupasını aldığımız için mutluyuz” dedi.

Yağlı gelecek sezonla ilgili düşüncelerini de açıklayarak, “Zor bir sezon bizi bekliyor. İlk yarışlarımızı tamamladık ve bundan sonra Türkiye Ligi yarışlarının 1.ayağı başlayacak. Ardından Deniz Kuvvetleri Kupası ve Türkiye Şampiyonasını takip edeceğiz. Bunların yanı sıra Uluslararası Fransa Les Voiles Saint Tropez yarışı ve Malta Middle Sea Race Rolex Cup yarışını takip ediyor olacağız. Umuyorum ki hepsinde başarılı sonuçlar alırız ve kulübümüze kupalar kazandırırız” şeklinde konuştu.