İzmir’in Yeni Deneyim Merkezi Arkas Arcademia

Arkas Holding, Bornova’da restore ettirdiği Mattheys Köşkü’nün bahçesinde yer alan ahır ve sarnıç bölümlerini de yenileyerek Arkas Arcademia’ya dönüştürdü. İzmir’in yeni deneyim merkezi Arkas Arcademia, bulunduğu coğrafyadaki kültürleri günümüzle birleştirerek kentte tarihsel bir deneyim sunuyor.

İzmir’in tarihi yapılarından Mattheys Köşkü’nü restore ettirerek kentin kültür-sanat yaşamına kazandıran Arkas Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın “Her şey hayal etmekle başlar” sözünden ilham alarak vizyonunu belirleyen Arkas Akademi, kurulduğu 2007 yılından bugüne Arkas çalışanlarının mesleki ve kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Bugüne kadar eğitimlerini sadece Arkas çalışanlarına yönelik gerçekleştiren Arkas Akademi, bilgi birikimini ve deneyimlerini farklı kurum ve kuruluşlarla da paylaşmak amacıyla “Arcademia” adıyla yeni bir oluşum yarattı. Arkas Arcademia, Arkas Akademi’nin 15 yılı aşkın birikim ve tecrübesiyle ekonomik, kültürel ve kişisel gelişime yönelik hazırlayacağı eğitim ve etkinliklerin sunulacağı bir deneyim merkezi olarak ön plana çıkıyor.

Mattheys Köşkü’nde Mattheys Gardens içinde yer alan ve sarnıç ve ahır bölümlerinin Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas’ın vizyonuyla yenilenerek açılan “Arkas Arcademia”, birçok yeniliğe, iş dünyasına yönelik eğitimlere ve söyleşilere ev sahipliği yapacak. Renöve edilen sarnıç ve ahır bölümleri; etkinlik ve eğitimler için A1, A2, A3 olarak üç farklı salona dönüştürüldü. Çok amaçlı kullanılabilecek bu salonlarda ihtiyaca göre farklı oturma düzenleri oluşturulabiliyor. Arkas Arcademia, Mattheys Gardens içinde yer alan salonlarında Arkas Arcademia Kart üyesi kurum ve kuruluşlara eğitim, özel etkinlik ve toplantılarına ev sahipliği yapıyor.

Arkas Arcademia’da Eğitim

Geniş bir yelpazedeki eğitim içerikleri; ekonomi, finans, satış pazarlama, dijital dönüşüm, liderlik becerileri ve kişisel gelişim gibi başlıklar altında toplanarak konusunda uzman eğitmenlerle öncelikli olarak Arkas Arcademia Kart üyesi olan kurum ve kuruluşlara sunuluyor. Arkas Arcademia Kart üyesi kurumlar, yönetim kadrolarının ve çalışanlarının sürdürülebilir başarıyı sağlamaları amacıyla yetkinlik ve beceri gelişimini destekleyecek, iş dünyasındaki yeni trendlerle ilgili sunulacak profesyonel eğitimlerden faydalanabiliyor. Eğitim içerikleri aynı zamanda, değişen dünya dinamikleri ve Dünya Ekonomik Forumu’nun hedeflediği yetkinlikler ile Arkas Arcademia Kart üyesi kurum ve kuruluşların sektör ve departman bazında ihtiyaçlarına göre planlanıyor.

Kurumsal Ağırlama

Arkas Arcademia, yemekli kurumsal toplantılar, eğitim aralarındaki yemekler ve özel etkinlikler için ağırlama hizmeti de sunuyor. Farklı kapasitelere sahip salonlarda oturma düzeni ihtiyaca göre planlanabilirken sofra düzeni de alternatifler arasından seçilebiliyor. Menüler ise Şef Osman Sezener ve ekibi tarafından özel olarak hazırlanıyor. Ayrıca dönemsel olarak yerli ve yabancı şeflerin misafir edileceği tematik restoran etkinlikleri de Arkas Arcademia’nın ağırlama hizmetleri arasında.