“Kristal Türkiye Koleksiyonu”nun Yeni Ürünleri Satışta

Kalitesinden ödün vermeyerek 85 yıldır Türkiye zeytinyağı sektöründe faaliyet gösteren Kristal Yağları, Anadolu’nun farklı yörelerinde yetişen zeytin çeşitlerinden elde ettiği natürel sızma zeytinyağlarını “Kristal Türkiye Koleksiyonu’’ adı altında zeytinyağı severlere sundu.

Türkiye’de ilk markalı zeytinyağı üretimine başlayarak bu yolla marka ambalajlı zeytinyağı ihraç eden ilk zeytinyağı firması olan Kristal Yağları, son dönemde yeni ürünler ile farklılık yaratarak tüketicilerine ulaşmayı hedefliyor. Şirketin en anlamlı projelerinden biri olan ‘’bölgesel lezzetleri ve zeytin çeşitlerini koruma projesi’’ kapsamında Anadolu’nun farklı yörelerinde yetişen ve çok tanınmayan zeytin çeşitlerinden elde edilen natürel sızma zeytinyağlarını ‘’Kristal Türkiye Koleksiyonu’’ adı altında tüketicilerin beğenisine sundu. Koleksiyonda yer alan Ayvalık, Kilis Yağlık, Sarı Ulak ve Hatay Saurani çeşitlerinden üretilmiş natürel sızma zeytinyağlarının tüm üretim süreci ziraat mühendislerimizin gözetiminde titizlikle gerçekleştirildi.

Natürel Sızma Zeytinyağı Sarı Ulak Çeşidi

Tüm Akdeniz bölgesinde yetişen yaygın bir zeytin çeşidi olan Sarı Ulak, hem yağlık hem de sofralık olarak tüketiliyor. Bu zeytin çeşidinden elde edilen zeytinyağları orta meyvemsi bir lezzete sahip olmakla birlikte, dil üzerinde hafif acılık, genizde orta şiddette yakıcılık ile çeşitli ot ve sebze tatları hissettiriyor.

Natürel Sızma Zeytinyağı Kilis Yağlık Çeşidi

Kilis’e özgü bir zeytin türü olan Kilis Yağlık, yağ oranı yüksek küçük boyutlu bir meyve olarak öne çıkıyor. Bu çeşitten üretilen zeytinyağları baharatımsı lezzet taşıyor. Tadıldığında ise dil üzerinde keskin bir acılık ve yakıcılık ile birlikte genizde kırmızı ve yeşil meyvelerin tatlımsı aromalarını hissettiriyor.

Natürel Sızma Zeytinyağı Ayvalık

Kuzey Ege bölgesinde Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit ve Havran ilçelerinden oluşan Körfez Bölgesi’nde yetişen yaygın bir zeytin çeşidi olan Ayvalık türü, hem yağlık hem de sofralık olarak mutfaklara giriyor. Bu zeytin çeşidinden üretilen zeytinyağları yumuşak lezzet barındırmakla birlikte tadıldığında hafif acılık ve yakıcılık hissettiriyor.

Natürel Sızma Zeytinyağı Hatay  Saurani Çeşidi

Hatay Saurani zeytini Altınözü yöresine özgü bir zeytin türü ve bu zeytin çeşidinden üretilen zeytinyağları yoğun acılık ve yakıcılığın yanı sıra aromatik özellikler gösteriyor. Tadıldığındaysa ağızda yoğun bir lezzet bırakıyor. Ayrıca genizde baharatımsı ve sebze tatları hissettiriyor.