Özel Piri Reis Okullarının 25. kuruluş yıl dönümü Lucien Arkas Bağlarında düzenlenen görkemli bir gece ile kutlandı.
Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerinin çalışanları ile Özel İtalyan Okulu eğitim kadrosunun davetli olduğu geceye Orion Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Gecede konuşan Orion Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Piri Reis Okullarının ilköğretimin 8 yıla çıkartılmasıyla birlikte kurulduğu anlatarak, “İlkokullar 8 yıla çıkartılınca Saint Joseph’e nasıl çocuk yetiştireceğiz diye bir sorun ortaya çıktı. Zorluklar ortaya çıkınca çözüm bulmak zorunda kalıyorsunuz. Sonuçta Özel Piri Reis Okulları 25 yıl önce yarısı konteynerde yarısı binada başladı. Sonra baktık ki bu iş o şekilde olmuyor önce Karşıyaka’yı inşa ettik. Yine yetmedi Güzelbahçe’yi yaptık. Şimdi lisenin peşindeyiz, onun da bir çaresini bulacağız. Bu dünyada çaresiz hiçbir şey yok. 25 yıl hiç az değil. Kimsenin geleceğe dair en ufak bir endişesi olmasın siz zaten iyisiniz ama daha da geliştirebiliriz onun için uğraşıyoruz” diye konuştu.
Eğitimin öneminin giderek arttığını vurgulayan Arkas, “Okul, eğitim hele bu son günlerde o kadar önemli ki. O kadar önemli bir vazifeniz var ki hepimiz müteşekkiriz biz size. Yaptığınız iş o kadar değerli, bu çocuklar memleket için değerli hepimiz için değerli bağıra bağıra söyleyin (Biz değerli insanlarız) diye. Öylesiniz. Onun için sizi seviyorum ve her zaman destekliyorum” dedi. Arkas’ın konuşmasının ardından Özel Piri Reis Okullarında 25, 20, 15 ve 10 yılını doldurmuş çalışanlara plaketleri verildi.
25. Yıl Etkinlikleri Kapsamında Belgesel Gösterimi de Yapıldı
Özel Piri Reis Okulları’nın 25. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında müzikli belgesel gösterimi de düzenlendi. Sanatçı Pınar Ayhan’ın, içinde kaybolduğu hayatına isyan eden bir gencin Cumhuriyet’in kuruluş döneminin genç nesillerinin hikayeleriyle günümüze tutunarak geleceğe umutla bakışını anlattığı 3. müzikli belgeseli “Dinle Çocuk”, Özel Piri Reis Okulları için sergilendi.
Kurtuluş Savaşı’nda kurtuluşun, Cumhuriyet’in ilanından sonra ise kuruluşun tanığı olan neslin hikayelerinin bulunduğu belgeselde yer alan Afife Jale’den Şerife Bacı’ya, Tunalı Hilmi’den Mehmet Akif’e, Mahmut Sadi Irmak’tan Rauf İnan’a, İstanbul’dan İnebolu’ya, Eskişehir Çifteler Köy Enstitüsü’nden Konya’ya, Irak’tan Ankara’ya yüz yıllık hikâyelerin yer aldığı gösteri izleyenleri büyüledi.
Özel Piri Reis Okulları okul aile birlikleri tarafından Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosunda düzenlenen ve belgesel gösterimi öncesinde okulun Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerinin öğrenci korolarının mini konserinin yer aldığı gösteriyi öğrenci ve velilerden oluşan yaklaşık 800 kişi izledi.