Arkaslı Yelkenciler Gelişim Kampında

Arkaslı yelken sporcularının yarışlara daha iyi hazırlanmalarını sağlamak amacıyla yapılan gelişim kampı 28 sporcunun katılımıyla tamamlandı. Arkas M.A.T Sailing Team ve Arkas Çeşme Yelken Spor Kulübü antrenörlerinin verdiği eğitimler dört gün sürdü. 

Arkas Çeşme Yelken Spor Kulübü ev sahipliğinde gerçekleşen eğitim kampı, yarışlarda sporcuların performansının daha da yüksek olması amacıyla tasarlandı. Kampta antrenörler, hem karada hem de denizde eğitim verdi. Eğitimlere ve kampa ilişkin bilgi veren Arkas Çeşme Yelken Spor Kulübü Başantrenörü Serkan Yapan, yelken sporunun 12 ay boyunca yapılan bir spor olduğunu söyleyerek yarışların genellikle kış aylarında yapıldığını ifade etti.

Okul ders saatlerinin uzun olması ve antrenman sürenin kısalmasından dolayı 28 sporcuyu 4 günlük gelişim kampına almaya karar verdiklerini belirten Yapan, “Yarışlarda yelkencilerimizin performansını arttırmak amaçlı start da yer tutma, pozisyon alma, deniz üzerindeki tekne hakimiyeti ve parkurdaki avantajı belirleme gibi konuların üzerinde durduk. Bu kampta yeni sporcularımız, ailelerinden uzak kaldıkları süreçte nasıl bir ortamla karşılaşacaklarını gördüler. Veliler dışarıda, sporcular kampta bu süreci tecrübe etti. Bu da yarışlarda yaşayabileceğimiz sorunların bir nevi antrenmanı oldu” dedi.

“Aslında kendi sporcularımızla ve kendi antrenörümüzle birlikte kamp programlarımız zaten oluyor. Fakat gelişim kampı, kulüp olarak ilk defa gerçekleştirdiğimiz bir etkinlik oldu” şeklinde sözlerine devam eden Yapan, kampın sporculara kendi ihtiyaçlarını görebilme, tekneyi hazırlayabilme, deniz üzerindeki teknik bilgileri kavrayabilme gibi kazanım sağladığını vurguladı.

Kampta, Başantrenör Serkan Yapan gözetiminde antrenörler Murat Can Toyçelebi, Turgut Gürbüz, Alican barut, Bade Nur ve Doğukan Uysal görev aldı.