Kısa Kaya Türkiye Şampiyonası’nda Sporcumuz Altınay Birincilik Elde Etti

Türkiye Dağcılık Federasyonu organizasyonunda gerçekleştirilen Spor Tırmanış – Kısa Kaya Türkiye Şampiyonası Isparta’da tamamlandı. Şampiyonaya Genç Erkekler Katagorisi’nde katılan Arkas Çeşme Yelken Spor Kulübü sporcusu Kaan Altınay birincilik elde etti.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Salonu’nda 01-04 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşen şampiyonananın ilk mücadelesi 01-02 Şubat tarihlerinde Küçükler C-D kategorilerinde yapıldı. Bu kategoride toplamda 110 sporcu mücadele etti. 03-04 Şubat tarihlerinde ise Küçükler B-A ve Gençler kategorileri gerçekleşti. Bu etaplardaysa yarışmalara toplamda 84 sporcu katılarak rekabet etti. Spor Tırmanış – Kısa Kaya Türkiye Şampiyonası’nda, Arkas Çeşme Yelken Spor Kulübü sporcuları da yer aldı. Bu kapsamda Arkas Çeşme Yelken Spor Kulübü sporcusu Kaan Altınay, Spor Tırmanış – Kısa Kaya Türkiye Şampiyonası Gençler kategorisini 1’inci olarak tamamladı. Müsabakada, Asya Dağcılık Spor Kulübü’nden Efe Alpman ikinci olurken Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübü Derneği’nden Muhammed Oğuz Kağanoğlu ise üçüncülük elde etti. Altınay’ın kulvarında toplamda altı sporcu yarıştı.

18 sporcunun katıldığı Küçük B Erkekler Kategorisi’nde yarışan sporcumuz Kuzey Altınay ise 5. oldu. Yarışmalar, Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.