Lucien Arkas’a “Beyaz Yaşam Ödülü”

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’a, Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı tarafından “Beyaz Yaşam Ödülü” takdim edildi.

İzmir Koleji/Bornova Anadolu Lisesi Mezunları tarafından 1981 yılında kurulan Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı tarafından 27’nci kez düzenlenen “Beyaz Ödüller” 9 Aralık’ta Swissotel’de düzenlenen baloda sahiplerini buldu.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’a vakıf tarafından Beyaz Yaşam Ödülü takdim edildi. Ödül, yaşamıyla topluma örnek olan ve farklı konularda yaptığı katkılarla toplumun eğitim, kültür ve yaşam düzeyinin yükselmesine hizmet etmiş iş insanlarına veriliyor.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas gecede yaptığı konuşmada, “Tarihi 1950’lere dayanan Bornova Anadolu Lisesi İzmir’in çok köklü eğitim kurumlarından biridir. Bazı okulların ruhu vardır. Aidiyet duygusu çok güçlüdür, mezun olsanız da değerlerini taşımaya devam edersiniz. Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı olarak bu ruhu ve aidiyet duygusunu taşıdığınızı salonda hissediyor ve görüyorum. Bir okuldan mezun olmak yetmiyor. Mezun olduktan sonra da bizim kazandığımız bu değerleri gelecek nesillere aktarmak için sadece eğitimcilerin değil bizlerin de üzerine düşen görevler var. Sizler de bunu layıkıyla yerine getiriyorsunuz. Bu duygularla aynı çatı altında birlikte üretmek ve topluma katkı sağlamaktan vazgeçmiyorsunuz.  St. Joseph mezunu olarak aynı hisleri taşıdığım için sizleri çok iyi anlıyorum. Bugün geleceğimizin en önemli unsuru eğitim. Ne kadar nitelikli çocuk ve genç yetiştirirsek bu ülkenin geleceğini o kadar sağlamlaştırmış oluruz. Kökleri 300 yıldan fazladır bu topraklarda olan İzmirli bir ailenin ferdi olarak gerek ticari gerekse spor ve sanat alanlarında İzmir’e katkı sağlamak, bana bu güzel yaşamı veren şehre gönül borcumdur. Yatırımlarımı yaşadığım ve ait olduğum bu şehre yapmak beni her zaman gururlandırdı ve mutlu etti. Bu nedenle Beyaz Ödüller gibi 27 yıllık değerli bir ödülle takdir edilmek benim için bir onur. Değer veren herkese ve Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı yönetimine teşekkür ederim” dedi. Arkas’a konuşmasının ardından ödülü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından takdim edildi.

Kurulduğu günden bu yana sürdürdüğü eğitime yönelik çalışmalar ve verdiği burslarla orta ve yüksek öğretim öğrencilerinin eğitim ve bunun yanı sıra kültür, sanat ve spor alanlarındaki faaliyetlerine de destek veren Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı, 1997 yılından bu yana düzenlediği Beyaz Ödüller kapsamında iş dünyasına yapılan katkılar için ödüller veriyor.