Arkas Line, Samsun ve Mersin’den Novorossiysk’e Direkt Reefer Servislere Başladı

Türkiye’de narenciye sezonunun açılmış olmasıyla birlikte Türkiye Rusya arasındaki taze ürün tedarik zincirine Arkas Line, iki farklı noktadan faaliyete giren servisleriyle destek olmaya devam ediyor. Ekim ortası itibariyle Samsun’dan VERA A gemisiyle başlayan direkt SNS (Samsun Novorossiysk Shuttle) servisine, kasım ayının ilk haftası açılan REX (Reefer Express Service) de eklendi.

Reefer servislerinin her ikisi de, hızlı ve güvenilir deniz taşımacılığından faydalanmak isteyen ve taze ürün yükleyen tüm müşterilere çözüm sunuyor. Mersin Limanı’ndan haftalık olarak başlayan REX servisi, yaklaşık 4 günlük transit süre dahilinde Novorossiysk Nutep terminaline servis veriyor. Toplamda haftalık 600 plug kapasitesi ile başlayan bu servisin gemileri Dionyssis A, Mehmet Kahveci ve Nele Maersk olacak.

Bunun yanında Samsun limanı ile Novorossiysk NSCP terminali arasında düzenli servislere başlayan Vera A gemisi ile Arkas Line, 1 günlük transit süre ile ertesi gün varışlı seferlerine devam ediyor. Toplam sefer başına 250 plug kapasitesi olan bu servis, hızlı sevkiyat seçeneğini değerlendiren müşteriler için REX yanında farklı bir alternatif olmayı sürdürüyor.