Arkas Sanat Merkezi Direktörü Müjde Unustası’na Fransa Kültür ve Sanat Şovalyelik Nişanı

Arkas Sanat Merkezi Direktörü Müjde Unustası, Fransa Kültür Bakanlığı’nca Kültür ve Sanat Şovelyelik Nişanı’na layık görüldü. Chevalier de l’Ordre Des Arts et Des Lettres nişanını alan Unustası, sanatın Türkiye ve Fransa’nın kültürel etkileşimindeki göstergelerinden biri olduğunu belirterek, bu kültürel diyaloğu takip edebilmek için Arkas Koleksiyonu’nun müthiş bir kaynak olduğunu söyledi.

Müjde Unustası’na Chevalier de l’Ordre Des Arts et Des Lettres nişanı, İzmir Fransa Fahri Konsolosluğu’nda Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak ev sahipliğinde düzenlenen törenle verildi. Nişanı, Büyükelçi Hervé Magro ve eşi Maria Magro birlikte takdim etti.

Törende duygu ve düşüncelerini anlatan Unustası, bağları çok eskiye dayanan Fransa ve Türkiye’nin kültür ve sanat ilişkilerinin gelişimine katkıda bulunmaktan büyük onur duyduğunu söyledi. Sanatla olan ilişkisinin küçük yaşlarda başladığını belirten Unustası, Fransız ressamlarından etkilendiğini vurgulayarak, “Sanat, yüzyıllardır yakın ilişki içerisinde bulunan Türkiye ve Fransa’nın kültürel anlamdaki etkileşimlerinin en güzel göstergelerinden birini sunuyor. Fransa ve Türkiye arasındaki kültürel diyaloğu takip edebilmek için çok zengin bir eser çeşitliliği sunan Arkas Koleksiyonu da müthiş bir kaynak. Bu eşsiz koleksiyon ile ilgilenirken, bir yanımda Turqueries modası etkisinde üretilmiş tablolar, öte tarafta yere serili Hereke halısının üzerinde Savonnerie halılarının motiflerini takip etmek… Bunların hepsi bu iki kültürün tarih boyunca birbirini ne kadar etkilediğinin kanıtları. Tüm bunlar bir noktada benim öykümü tamamlıyor.

Benim yaptığım da aslında bir tür hikaye anlatıcılığı; kültürler arasındaki etkileşimi sanat eserleri, sergiler yoluyla anlatmak. ASM’de gerçekleştirdiğimiz her projede sanatın pek çok farklı alanını harmanlayarak ziyaretçilere büyülü bir dünyanın kapısını aralamaya çalışıyoruz. Ve bunu yaparken en önemli misyonlarımızdan biri de küçük ziyaretçilere sanatı sevdirebilmek ” dedi.

Unustası, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’a; kendisine olan inancı ve desteği için teşekkür etti.