Satınalma Süreçlerimiz E-İmza Projesi ile Daha Güvenli

Arkas Satınalma Direktörlüğü tarafından uygulanmaya başlanan e-imza projesi ile birlikte satın alma süreçleri daha güvenli bir hale gelirken zamandan da tasarruf sağlanıyor.  Islak imza yerine kullanılan elektronik imza, tedarikçilerle olan süreçlerin de daha sağlıklı ilerlemesini mümkün kılıyor.

Arkas’ta satın alma sözleşmelerinin elektronik ortamda imzalanmasına başlandı. Böylece tedarikçilerle olan karşılıklı imza süreçleri hızlanırken, takibi de kolaylaştı. Arkas Satınalma Direktörlüğü tarafından başlatılan e-imza projesi oluşturulan portal üzerinden yönetiliyor. Portal sayesinde tüm sözleşmeler sistem üzerinden izlenebilirken aktif sözleşmelere de rahatlıkla ulaşılabiliyor. Böylelikle süresi tamamlanan sözleşmelerin sistemde arşivlenmesi de mümkün hale geldi. Proje ile birlikte yöneticilerin paraf, onay ve imza işlemleri ile hukuk departmanı onayı da  tamamen kurulan portal üzerinden sürdürülüyor.

E-imza projesi, zamanın daha verimli kullanılmasına olanak tanırken, kağıt tasarrufu sağlıyor ve  belgelerin kaybolma riskini de ortadan kaldırıyor. Uzun zaman alan ıslak imza süreci, e-imza ile birlikte gün içinde tamamlanıyor.

Proje, 2021 CPO Honors’da Finalde Yarışacak

Diğer taraftan Arkas Satınalma Direktörlüğü, 2021 CPO Honors Yarışması’na (Global Satınalma Yöneticileri Yarışması) “Arkas Elektronik İmza Portal Projesi” ile başvuruda bulundu. Toplam 7 kategori ve 230 şirketin katıldığı yarışmada proje, The Technology Excellence Award kategorisinde finale kalma başarısı gösterdi.