Arkas Sanat Merkezi’ne 10. Yılında “Yılın Sanat Kurumu” ödülü

Dünya Sanat Günü ‘Wallace Hartley’ Ödülleri, İstanbul’da Piramid Sanat’ta yapılan törenle sahiplerine verildi.  “Yılın Sanat Kurumu” seçilen Arkas Sanat Merkezi için ödülü Yazar Vecdi Sayar takdim etti. Törene katılan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, amaçlarının sanatın toplumda daha fazla yaygınlaştırılması olduğunu söyledi.

Dünya Sanat Günü mini belgeselinin gösteriminin de yapıldığı töreni Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Bedri Baykam ve Yönetim Kurulu Üyesi Nebahat Karyağdı sundu. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ve Arkas Sanat Merkezi Direktörü Müjde Unustası da törene katılım gösterdi. 2011 yılından bu yana sanatı ulaşılabilir kılmayı sanat sevgisini yeni nesillere aşılamayı kendine misyon edinen Arkas Sanat Merkezi, “Yılın Sanat Kurumu” ödülüne layık görüldü.

Törende konuşan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, ödülün kendilerini mutlu ettiğini amaçlarının sanatın tüm topluma sevdirilmesi, daha çok yaygınlaştırılması ve sanat sevgisinin küçük yaşta aşılanması olduğunu söyledi.  Arkas Sanat Merkezi Direktörü Müjde Unustası da 10 yılda 22 ulusal ve uluslararası sergi açtıklarını belirterek 500 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını ifade etti. Unustası, 10. yıla özel bu ödüle teşekkür etti.  Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Bedri Baykam da Arkas Sanat Merkezi’nin çok önemli sergilere imza attığına değindi. Baykam, “İzmir’de, kalıcı yayınlar eşliğinde üst üste açtığı ulusal ve uluslararası iddialı sergilerle modern sanatı Ege’ye en kaliteli şekilde taşıyan Arkas Sanat Merkezi ve değerli kurucusu Lucien Arkas’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Arkas Sanat Merkezi’ne “Yılın Sanat Kurumu” ödülünü Yazar Vecdi Sayar takdim etti. Bu ödül, Arkas Sanat Merkezi’nin 10 yılda aldığı 3. ödül oldu. Sanat merkezi daha önce de Altın Pusula Ödülleri’nde, “Alâeddin Asna Kurumsal Sorumlulukta Tutarlılık ve Süreklilik” ödülü ve İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Kulübü’nün 10. Sosyal Medya Ödülleri’nde “En İyi Sanat Kurumu” kategorisinde birinci seçilmişti.