Limar, Entegre Yönetim Sistemini Başarıyla Kurdu

Arkas Liman ve Terminal İşletmeleri Grubu şirketlerinden Limar Liman ve Gemi İşletmeleri, İzmir liman faaliyetlerindeki sürdürülebilirlik anlayışı kapsamında başlattığı Entegre Yönetim Sistemi çalışmalarını tamamladı. Beş ay süren hazırlık döneminin sonunda, İtalyan Lloyd’u RINA tarafından denetlenen Limar; Kalite, Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği konularında ISO9001, ISO14001 ve ISO45001 sertifikalarını aldı.

Limar, Entegre Yönetim Sistemi çalışmalarına bu yılın nisan ayında başladı. Şirketin hedefi, yasal mevzuata uyum çerçevesinde uluslararası geçerliliği olan sürdürülebilir ISO standartlarını başarıyla kurmaktı. Bu kapsamda İzmir’deki liman faaliyetlerinin daha kaliteli ve daha etkin yönetilmesi, müşteri memnuniyetinin artırılması, çalışan ve tüm paydaşlarımızın daha sağlıklı, güvenli ve çevreye duyarlı bir ortamda çalışması amaçlandı. Entegre Yönetim Sistemi çalışmalarının ilk aşaması, proje ekibinin mevcut durum analizini yapması, analiz sonrasında QDMS (Quality Document Management System) yazılımının kurulumu, kullanıcı ve standart bilgilendirme eğitimlerinin verilmesiyle tamamlandı. Şirket hafızasını oluşturmak için değişim yönetim metodolojisi kullanılarak, ilgili tüm dokümanlar (prosedür, politika, talimat, süreç akış diyagramları vb.) sisteme dahil edildi, kurumsal hedefleri yönetmeyi amaçlayan performans göstergeleri belirlendi, risk ve fırsat analizleri oluşturuldu. Çalışmaların son aşaması olarak iç denetimler tamamlandı ve ağustos ayında üst yönetimin liderliğinde “yönetim gözden geçirme toplantısı” yapıldı.

Limar, sürekli iyileştirme anlayışıyla kurmuş olduğu Kalite, Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri, 2021 Eylül ayında dış denetim firması RINA tarafından denetlendi. Denetleme sonucunda Limar, uluslararası geçerliliği olan ISO9001 (Kalite Yönetim Sistemi), ISO14001 (Çevre Yönetim Sistemi) ve ISO45001 (İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi) belgelerini almaya hak kazanarak, sürdürülebilir yönetim ve kalite anlayışını Entegre Yönetim Sistemi ile taçlandırmış oldu.