Tüm Çocuklar Arkas Sanat Merkezi’ne!

Arkas Sanat Merkezi, Arkas Koleksiyonu’nda “Doğa, Bahçeler, Düşler” sergisine paralel olarak hazırladığı atölye ve programlarla çocuklara doğa, insan ve sanat ilişkisini anlatıyor, farklı eserler ile sanat kavramlarını tanıtarak eğlenerek öğretmeyi sürdürüyor.  Yılın ilk ara tatiline özel çocuk atölyeleri tamamlanırken, Aralık ayı atölyeleri de zengin içeriği ile öne çıkıyor.

Eylül ayında açılan ve 30 Ocak 2022 tarihine kadar ziyarete açık kalacak olan Arkas Koleksiyonu’nda “Doğa, Bahçeler, Düşler” sergisi; doğa ve insan arasındaki ilişkiyi yansıtırken farklı sanat dönemlerine ve üretim alanlarına da ışık tutuyor. Arkas Sanat Merkezi, küçük yaşlardan itibaren çocukları sanatla tanıştırmaya, sanat ile olan bağlarını güçlendirmeye, farklı sanat dallarını ve sanatçıları tanıtırken üretmeye, araştırmaya ve hayal güçlerini kullanmaya teşvik ediyor.

Her Cumartesi Çocuk Atölyeleri

Her cumartesi, farklı yaş grupları için ücretsiz düzenlenen “Cumartesi Çocuk Atölyeleri” ile çocuklara sergide yer alan sanat eserleri üzerinden doğanın hayatımızdaki rolünü, hayvanları ve doğayı sevmenin, korumanın önemini aktarıyor, yarım saat süren sergi turu ardından yapılan atölye çalışmalarında ise sergi boyunca gördükleri eserlerden aldıkları ilhamla kendi eserlerini yaratmaları amaçlanıyor. Çocuklar, interaktif bir şekilde “Doğa, Bahçeler, Düşler” sergisini keşfettikten sonra, sergi ile ilgili konuları kapsayan atölye etkinliği ile toplam 1 saat süren gezilerini tamamlıyorlar.

Atölye programları kapsamında 04-11 Aralık’ta 5-7 yaş grubu için “Kış Sebzeleri: Toprağın Altında Neler mi Var?” ile 8-10 yaş grubu için “Meyveler ve Sebzeler: Giuseppe Arcimboldo” atölyesi düzenlenecek. 18-25 Aralık’ta ise 5-7 yaş grubu için “Seramik Atölyesi: Yeni Yıl Süsleri” ile 8-10 yaş grubu için “Seramik Atölyesi: Yeni Yıl Süsleri” gerçekleştirilecek.

Yüz Yüze Ziyarete Gelemeyen Okul Grupları İçin Çevrim İçi Fırsatlar

Okul gruplarına özel hafta içi yüz yüze ve çevrim içi olarak farklı sergi turu seçeneklerini de sunan Arkas Sanat Merkezi, “Doğa, Bahçeler, Düşler”sergisi için  anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise gruplarına uygun programlar hazırlıyor. Sergiyi yüz yüze ziyaret etmek isteyen okul gruplarına, Covid 19 önlemleri göz önüne alınarak, rehber öğretmen eşliğinde sergi turları düzenliyor. Sergiyi çevrim içi (online) olarak gezmek isteyen okul grupları için ise rehber öğretmen eşliğinde yaklaşık 40 dakika süren ve farklı yaş grupları için özel hazırlanan turlarla sergiyi gezme imkanı buluyor. Ayrıca, yüz yüze ve çevrim içi olarak sergiyi gezemeyen okul gruplarına özel hazırlanan “Öğretmen rehber kitapçıkları” sayesinde öğretmenler; “Doğa, Bahçeler, Düşler” sergisini www.arkassanatmerkezi.com sitesinde yer alan sanal gezinti uygulamasını kullanarak, öğrencilerine diledikleri zaman diliminde gezdirebiliyorlar. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için farklı anlatımlarla hazırlanan bu kitapçıklar sayesinde öğretmenler sergiyi öğrencilerine rahatlıkla aktarabiliyorlar.

Ücretsiz olarak düzenlenen tüm programlara katılım için 0 232 464 6600 numaralı telefondan rezervasyon yapılıyor. Ayrıca Covid-19 önlemleri kapsamında gerçekleştirilen atölye programlarına katılım sağlamak için etkinlik@arkassanatmerkezi.com adresine mail gönderilmesi, atölyenin ismi ve tarihi ile yaş grubunun belirtilmesi gerekiyor.

Arkas Sanat Merkezi, Cumartesi Çocuk Atölyeleri Aralık Ayı Programı

4-11 Aralık Cumartesi

5-7 yaş 11:00 ve 14:30 “Kış Sebzeleri: Toprağın Altında Neler Var?”

8-10 yaş 12:30 ve 16:00 “Meyveler ve Sebzeler: Giuseppe Arcimboldo”

 

18-25 Aralık Cumartesi

5-7 yaş 11:00 ve 14:30 “Seramik Atölyesi: Yeni Yıl Süsleri”

8-10 yaş 12:30 ve 16:00 “Seramik Atölyesi: Yeni Yıl Süsleri”

Arkas Sanat Merkezi
Arkas Koleksiyonu’nda “Doğa, Bahçeler, Düşler” Sergisi
07 Eylül 2021 – 30 Ocak 2022
Ziyaret günleri: Pazartesi hariç her gün, 10:00 – 18:00
1380 Sok. No:1 Alsancak İzmir
Tel: 0 232 464 66 00
www.arkassanatmerkezi.com