İş Dünyasının Dijital Yol Haritası

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) ile Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD), “Yapay Zeka ile Akıllı Yarınlar” mottosunda Dijital Dönüşüm Zirvesi düzenledi. İlki 2017 yılında düzenlenen Endüstri 4.0 Zirvesi’nin devamı niteliğindeki Dijital Dönüşüm Zirvesi’nin “İyi Uygulama Örnekleri ve Öneriler” başlıklı paneline konuşmacı olarak katılan Arkas Holding CIO’su Mert Oruz, Arkas Holding’deki dijital dönüşüm politika ve uygulamaları hakkında bilgi verdi.

İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen Dijital Dönüşüm Zirvesi’nin açılışı İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer ve ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu ve konukların katılımıyla yapıldı. İzmir ve bölge ekonomisinin teknoloji odaklı, katma değerli büyümesi ve dijital dönüşümü için önemli bir fırsat yaratması beklenen zirve kapsamında  “İşletmelerde Dijital Dönüşüm Araçları ile Verimlilik Artışı”, “Yapay Zekanın Ulusal ve Global Gelişimi”,  ‘Dijital Riskler” ve “İyi Uygulama Örnekleri ve Öneriler” başlıklı paneller gerçekleşti.

İyi Uygulama Örnekleri ve Öneriler başlıklı panelde Ege Bölgesi’nin öne çıkan şirketlerinin temsilcileri, dijitalleşme süreçlerinde yaşadıkları deneyimleri dinleyicilerle paylaştı. Bu panelde konuşan Arkas Holding CIO’su Mert Oruz optimizasyon, finansal kontrol ve adaptasyon kavramlarının içini doldurarak ilerlediklerini söyledi. Oruz, “Dijital dönüşümün bir optimizasyonu mutlaka olmalıdır. Finansal kontrolle hayat çok daha kolaylaşıyor ve ne kadar verim alındığı ortaya çıkıyor. Bu yapılmadığında ise patronlar, yöneticiler ve çalışanlar kendini rahat hissetmiyor. Finansal kontrollerin şirket kârına faydası oldukça önemli ve adaptasyon da büyük değer taşıyor. Yazılım geliştirme dahil olmak üzere tüm sistemlerimizde bulut uygulamasına geçtik. Bütün sistemlerimizde herşey cloud üzerinde yapılıyor. Son dönemde hibrit clouda geçtik” şeklinde konuştu. Oruz, rekabetin içinde yer alıp maksimum karlılığı gözeterek ve ileriyi de simüle ederek karar vermeye çalıştıklarını söyledi.

Panelde; Norm Holding Teknoloji ve Dijital Dönüşüm Müdürü Kerim Akhisaroğlu, Cevher Grup CEO’su Oğuz Özmen, Vestel Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Eriş ve Philip Morris Dijital Dönüşüm Departman Yöneticisi Tarık Mete de dijitalleşme ve dijitalleşmeye geçiş süreçleri ile ilgili olarak tecrübelerini aktarma fırsatı buldu.