Still’e Üst Üste İki Yıl Sürdürülebilirlik Ödülü

Türkiye’de STILL ARSER olarak faaliyetlerini yürüten STILL GmbH, dünyanın en güvenilir derecelendirme platformlarından EcoVadis’ce verilen platin sürdürülebilirlik ödülünün sahibi oldu. Bu sene de ilk % 1 arasında yer alan şirket, geçen ylın ardından ödülü yeniden alarak iş süreçlerini sürdürülebilirlik prensiplerine uyarlama konusundaki kararlılığını tekrar ortaya koydu.

Şirketlerin işçi ve insan hakları, etik, tedarik ve çevre olmak üzere dört farklı alanda sürdürülebilirlik performanslarını değerlendiren EcoVadis, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da STILL’e sürdürülebilirlik ödülüne layık gördü. Şirket, dört sürdürülebilirlik alanında da ortalamanın üzerinde puan almayı başardı. Hamburg merkezli STILL’e EcoVadis, Çevre Yönetimi ile İşçi ve İnsan Hakları kategorilerinde en yüksek notları verdi. STILL, Etik ve Tedarik alanındaysa geçen yıla göre puanını önemli ölçüde artırmayı başardı.

STILL EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Afrika)  Satış ve Servisten Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Florian Heydenreich ödülle ilgili olarak yaptığ açıklamada, tüm sürdürülebilirlik kategorilerinde Avrupa ortalamasından ayrıştıklarını belirtti. Heydenreich, bu sonucun sürdürülebilirlik stratejilerinin meyvesi olarak yorumlanması gerektiğini söylerek geleceğe ve verimliliğe uygun iç lojistiği sağlama konusundaki gayretlerinin daha da iyiye gittiğini ifade etti.

STILL ARSER Türkiye Genel Müdürü Mustafa Çiper de STILL’in sürdürülebilirlik alanında üst üste aldığı EcoVadis sertifikalarının kendilerine yüklediği sorumluluğun bilincinde olduklarını vurguladı. Çiper, bu konudaki çalışmaları Türkiye’deki tüm faaliyet alanlarında özenle uyguladıklarını kaydetti.

1920’de kurulan STILL GmbH, dünya çapında 9000’den fazla çalışanıyla forklift sektörünün öncü şirketi olarak faaliyetlerini sürdürüyor. 2013 yılına kadar Arkas bünyesinde faaliyetlerini sürdüren firma; o yıl içinde STILL GmbH ile ortaklık kurarak STILL ARSER adıyla faaliyetlerine devam etme kararı aldı. STILL ARSER, İstanbul ve İzmir’deki merkez ofisleri ile Türkiye’nin her yerine dağılmış bayi ağıyla hizmet veriyor. Marka, kiralama projelerine odaklanarak, profesyonel personeli ve 4500’ü aşkın ekipmanı sayesinde Türkiye’nin önde gelen firmalarıyla iş ortaklığını sürdürüyor.