Arkas Sporlu Oyuncular Geleceğin Voleybolcularıyla Bir Araya Geldi

Arkas Spor, İzmir’de voleybola büyük önem veren iki okulu ziyaret etti. Mavi-beyazlı oyuncular ve teknik heyet ilk olarak Işıkkent Eğitim Kampüsü’ne giderek küçük hayranlarıyla buluştu. Okulun konferans salonundaki buluşma Arkas Spor Kulübü Altyapı Kız Takımlar Sorumlusu Onur Işıkçı’nın bilgilendirme sunumuyla başladı. Işıkçı, Arkas Spor olarak gençlere voleybolu sevdirmek, bu güzel sporu aşılamak için büyük çaba harcadıklarını ve çok önemli yol aldıklarını anlattı. Daha sonra Arkas Spor oyuncularından Caner Ergül, Çağatay Durmaz, Mirza Lagumdzija, Mustafa Cengiz, Jay Blankenau, Paulo Bravo, Halit Kurtuluş kendileri hakkında kısa bilgiler verirken buluşmada Teknik Direktör Glenn Hoag, Yardımcı Antrenör Atilla Öztire ve Kondisyoner Nurcan Celep de hazır bulundu. Soru cevap bölümünden sonra okulun spor salonuna geçildi. Burada okulun kız voleybol takımıyla gösteri maçı yapan Arkas Spor izleyenlere neşeli dakikalar yaşattı. Maçlarda ilgiyle izledikleri, kendilerine örnek aldıkları Arkas Sporlu oyuncularla birlikte maç yapma fırsatı bulan öğrenciler uzun süre hafızalarından silinmeyecek anlara tanıklık ettiler.

Bu etkinlikten iki gün sonra bu kez de Mavişehir’de yer alan Eraslan Okulu’na ziyaret eden Arkas Spor Mustafa Koç, Efe Mandıracı, Burak Çevik, Muhammet Kaya, Yiğit Gülmezoğlu, Adis Lagumdzija, Mert Matic, Burak Güngör ve teknik heyeti ile birlikte büyük ilgiyle karşılandı. Arkas Spor ekibi öğrencilerin birbirinden ilginç sorularını cevaplandırıp voleybolun incelikleri hakkında bilgi aktarımında bulundu. Beslenmeden, sağlığa; takım ruhundan kişisel özelliklere kadar birçok alandan soru yağmuruna tutulan mavi beyazlı oyuncular daha sonra gösteri maçı için spor salonuna geçti. Tüm okulun tribünden büyük ilgiyle izlediği maçta hem oyuncular hem de Eraslan Okul takımı eğlenceli bir karşılaşmaya tanıklık etti. Sporcular ve teknik heyetin okul öğrencilerine imza dağıtmasıyla etkinlik son buldu.

Arkas Spor Genç Yeteneklerin İzinde

Türkiye ve İzmir’deki genç yetenekleri keşfederek alt yapılara kazandırmayı, Türk Milli Takımları’na üst seviyede oyuncular yetiştirmeyi ve kaybolmaya başlayan spor sevgisini tekrar canlandırmayı hedefleyen kulüp yalnızca gençlerin değil küçüklerin hayatına da sporu aşılıyor. Arkas Spor, 3-6 Yaş Temel Hareket Eğitimi ile küçük yaş gruplarına sporu sevdirmeyi, erken yaşta spor alışkanlığı kazandırmayı, hareket alanlarını zenginleştirmek ve kendi vücutlarını kontrol etmeyi öğretmeyi amaçlıyor.

2001 yılından beri süre gelen voleybol okulları ise şimdiye dek 11 bini aşkın İzmirli çocuğa spor sevgisi aşıladı.