Evde Yaşam İpuçları

Bunun adı “Fiziksel İzolasyon”

Covid-19 vürüsü nedeniyle alınan önlemler dahilinde anlatılan sosyal izolasyonun gerekliliği ve başlatılan #evdekal çağrısı, sağlık açısından çok önemli ancak #evdekal’manın endişesi pek çok açıdan herkesi sardı.

Bu konuda bazı kaynaklarla konuya farklı açılardan bakarak bir derleme sunuyoruz.

Adını baştan koyarsak; önce sağlık…

Hem kendimiz hem sevdiklerimiz için #evdekal’mak  hayati önemde…Psikolog Dr. Özge Orbay bir konuşmasında aslında bu işin adının baştan “sosyal izolasyon” yerine “fiziksel izolasyon” olarak konulmasının daha doğru olacağını anlattı: “Sosyal olarak iletişime, görüşmeye, çalışmaya evden de teknoloji yardımı ile hala yapabiliyoruz. #evdekal çağrısı gerçekte bir fiziksel izolasyon. Adını böyle vermek toplumun sosyal kaygılarını azaltıyor.” Ben katılıyorum, siz de böyle okuduğunuzda daha iyi gelmedi mi?

Evden çalışmanın ip uçları

Evden çalışmaya devam ediliyor. Bu konuda nasıl disiplin sağlanabileceği konusunda World Economic Forum’un yayınladığı videoyu izlemenizi öneririz.

https://www.youtube.com/watch?v=WENIZzlNHYc

İhtiyaçlar

Yemek

Evde olduğumuz süreçte, evdeki malzemelerle yemek yapmanın ya da doğru saklamanın yollarını ünlü şeflerin gönüllü buluştukları ve evden tariflerle destekledikleri #mademevdeyiz hesabından takip edebilirsiniz.

https://www.instagram.com/mademevdeyiz/

Kristal Yağları ise süreci yakından takip ederek çalışanlarının ve tüketicilerinin sağlık bakımından güvenliğini ve hizmetlerinin sürekliliğini sağlamak için gerekli önlemleri alıyor. Kalite standartlarından ödün vermeden üretmeyen devam eden Kristal Yağları’nın online satış sitesinden sipariş verilebiliyor.

www.kristalyaglari.com

Egzersiz

Technogym Türkiye’nin sosyal medya hesaplarından antrenörlerinin egzersiz yayınlarını takip edebilirsiniz. Ayrıca “My Wellness” uygulamasını indirip kullanabilirsiniz.

https://www.instagram.com/technogymturkey/

Arkas Spor Kulübü hesabından oyuncularımızın canlı egzersiz videolarını izleyebilirsiniz.

https://www.instagram.com/arkas_spor/

Psikolojik

Ruhumuzu beslemeyi ihmal etmemiz gerekiyor. Sanat ve müzik alanında Arkas Holding sosyal medya hesabımızdaki içeriklere göz atabilirsiniz. Arkas Sanat Merkezi, Arkas Deniz Tarihi Merkezi ve Arkas Trio’yu takip edebilirsiniz.

https://www.instagram.com/arkasholding/

https://www.instagram.com/arkassanatmerkezi/

https://www.instagram.com/arkasdeniztarihimerkezi/

Instagram canlı yayınları her akşam değerli konuşmacılar belirledikleri konuyu anlatıyor. Özellikle Özgür Bolat’ın çocuklarla ve uzaktan eğitim ile ilgili yayınlarını takip edebilirsiniz. Özge Orbay, Serkan Karaismailoğlu ve istediğiniz kişilerin yayınlarını izleyebilirsiniz.