Arkas’ta Çevrimiçi Hayat

Uzun yıllardır teknolojiye yatırım yapan Arkas, geçen yıl imza attığı bugüne kadar kurumsal çapta hayata geçirilmiş en büyük bulut dönüşüm projesi ile dikkat çekmişti. Bu sayede Covid-19 nedeniyle 23 ülkede 61 ofiste Arkaslılar’ın güvenliği için çok kısa sürede evden çalışma sistemine geçildi. Aynı anda 4820 çalışanın uzaktan çalışabileceği kapasiteye sahip olan sistem ihtiyaç durumunda 6500 kadar çıkabiliyor…

Sahip oldukları anlayış ve kurum kültürü açısından evden çalışma düzenini aklına dahi getirmeyecek olan kurumlar, dünyada yaşanan COVİD- 19 krizi nedeniyle bu sisteme uyum sağlama çabası içindeler.

Sahada olan çalışanlara bir yandan minnet duyarken evde çalışanlar da kesintisiz hizmet vermek üzere yoğun çaba içindeler. Evde olmak ve işe odaklanmak adına alınan önlemler ve geliştirilen “Uzaktan İletişim Ağları” sayesinde Arkas’ta departmanlar yine yan yanaymış gibi çalışmaya devam ediyor.

Departman çalışanlarının tüm çalışma arkadaşlarıyla tek bir yerden sohbet edebileceği, toplantı yapabileceği, görüntülü ve sesli arama yapabileceği bu ağlar ile Arkas her zamanki gibi kesintisiz iletişimle işinin başında.

Ağlara mevcut durumda aynı anda 4820 kişi bağlanabiliyor. Bir sonraki adım ise gerektiği takdirde bu sayıyı 6500’e çıkarmak. Mart ayının başından bu yana ise günlük 2 bin 500 kullanıcı evden bağlanarak çalışmaya devam ediyor. 23 ülkede 61 ofis ve 7300 çalışanıyla uluslararası bir holding olan Arkas için özellikle yurt dışı bağlantılarında kolaylık sağlayan uzaktan iletişim ağları, telefon yerine de geçiyor.

Son Bir Haftada 16 Bin 625 Kez Bağlantı İle Toplantılar Hız Kesmedi

Arkas çalışanları evden sürdürdükleri video konferanslar sayesinde ister haftalık ister günlük toplantılarını, ister iş birliklerini uzaktan gerçekleştirebiliyor. Yalnızca son 1 haftalık rakamları baz aldığımızda da önümüze çıkan rakam ise çarpıcı sonuçlar ortaya koyuyor. İletişim ağları üzerinden gerçekleştirilen sesli ve görüntülü çağrı tamı tamına 2 bin 869 adet. 16 bin 625 evden bağlantı hiçbir aksaklık olmadan sağlanırken bu kişiler arasında tam 631 bin 248 mesajlaşma oldu.

Uzak Değil Yanyana

Takım arkadaşlarıyla yalnızca teke tek değil, yan yanaymış gibi görüşmek isteyen departmanlar ise grup halinde iletişime geçiyor. Şu anda 277 Arkas Grubu bulunuyor. Bu gruplar da toplam mesaj adedi ise 2,636. Bu rakamlar bize gösteriyor ki gruplar mesajlaşma yerine görüntülü/sesli konuşmayı tercih ediyor. Mart ayında gerçekleştirilen 20 bin sesli çağrı ise bu durumu kanıtlar nitelikte.

Ayrıca şirketlerin kendilerine özel yeni nesil acentelik, loop gibi yazılım sistemleri de mobil olarak kullanılmaya devam ediyor. İçinde bulunduğumuz bu hassas süreçte, hiçbir müşterinin ticari faaliyetlerinin olumsuz etkilenmemesi adına; Arkas çalışanları mesai saatleri değişmeksizin her türlü operasyonel ve ticari talepleri mail, ofis ve cep telefonları aracılığıyla karşılamaya devam ediyor.