“Fotoğrafçının Seyir Defteri” Şimdi Arkas’ta

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin sanayicilerinden İzmirli Fotoğraf Sanatçısı Selim Bonfil’in “Fotoğrafçının Seyir Defteri” sergisi Arkas İzmir Merkez Bina’da sanatseverlerle buluştu. Serginin bir sonraki durağı ise Arkas Orhanlı Binası olacak.

Arkas’a ait Gülbeniz A gemisinde geçirdiği bir haftayı büyük bir sergiye dönüştüren Selim Bonfil’in eserleri Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin Sanat Galerisi Mos-Art’ın ardından Arkas Merkez Bina 5. katta ziyaretçilerini ağırladı.

Bonfil’in bu süre boyunca çektiği 23 fotoğraftan oluşan “Fotoğrafçının Seyir Defteri” adlı sergisi, gemi yaşamından enstantaneleri de gözler önüne seriyor.

Bonfil, “İşim dolayısıyla yıllardır ürünlerin nakliyesini gemiyle yapıyoruz. Bir konteyner gemisindeki yaşamı hep hayal ve merak etmişimdir. Lucien Bey’i tanıdıktan sonra gemide bir hafta geçirebileceğimi düşündüm. Ondan rica ettim, o da beni kırmadı ve bu projenin gerçekleşmesi için gerekli olanağı sağladı. Hem de kendi kamarasını vererek. Ona teşekkür borçluyum. Bir hafta boyunca çok sakin bir zaman geçirdim. Doğa-insan-zaman ilişkisi üzerine düşündüm. Gemideki disiplinli çalışma ve dayanışma beni oldukça etkiledi. Ayrıca fotoğraflarımla bol bol ilgilenme fırsatı elde ettim” diyor.

Fotoğraflarında güzeli yansıtmayı seçtiğini ifade eden Bonfil, “İnsan ümit ile yaşar. Fotoğraflarımda savaş yerine barışı, acı yerine mutluluğu, öfke yerine sevgiyi, verimsizlik yerine tutkuyla çalışıp üreterek topluma faydalı olmayı göstermek istiyorum. Benim Arkas konteyner gemisiyle yaptığım yolculukta gözlemlediğim ve yansıtmak istediğim aslında buydu. Bu ışığı canlı tutmanın yolu güzellikler ile olur. Fotoğraflarıma bakan kişilerin bu ümit ışığını bulmalarını diliyorum” diye konuştu.

Serginin, Arkas İzmir Merkez Bina’nın ardından uygun zamanda İstanbul Arkas Orhanlı Binası’na taşınması planlanıyor.