Arkas Trio Solisti Elivar’dan Beethoven Resitali

Doğumunun 250. yılında dünyanın çeşitli ülkelerinde etkinliklerle anılan Beethoven için Türk piyano virtüözleri Berlin Filarmoni Orkestrası’nın Oda Müziği Salonu’nda yapılan konserde bir araya geldi. Türkiye’nin ilk kurumsal üçlüsü Arkas Trio’nun piyano solisti Emre Elivar da bu konserde resital verdi. İzleyicilerin övgüyle bahsettiği konser hakkında konuşan Elivar, etkinlikte yer almaktan onur duyduğunu, Beethoven’ın benzer projelerle anılmaya devam edeceğini söyledi.  

Türkiye’nin başarılı virtüözlerini buluşturan Jenseits der Jenseits der Sonaten (Sonatların Ötesinde) projesi, Berlin Yunus Emre Enstitüsü desteği ve iş birliğiyle yapıldı.  Müzik tarihinin en önemli bestecilerinden Ludwig van Beethoven doğumunun 250. yılı anısına yapılan bu proje kapsamında gerçekleşen konserde ise Beethoven’ın solo piyano eserleri seslendirildi. Konserde Arkas Trio’nun piyano solisti Emre Elivar’ın yanı sıra meslektaşları Kandemir Basmacıoğlu, Muhiddin  Dürrüoğlu, Salih Can Gevrek ve Yunus Tuncalı yer aldı.

Etkinlik sonrasında düşüncelerini paylaşan Emre Elivar, Beethoven’ın bagatellerinin, varyasyonlarının ve prelüdlerinin konserde seslendirildiğini söyledi. Arkas Trio’nun da Beethowen’ın eserlerine yer verdiğini belirten Elivar, “Biz, elbette Beethoven’ın önemli eserlerini seslendiriyoruz. Onun 250. doğum yılı nedeniyle anma konserlerine davet edilmem ve Berlin Filarmoni Orkestrası salonundaki konserde resital sunmam benim için çok mutluluk vericiydi. Meslektaşlarımla bir arada olmaktan da haz aldım” dedi.

Şubat ayında yapılan konsere Berlin T.C. Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök’ün de aralarında bulunduğu 500’e yakın kişi katıldı. Berlin Filarmoni Orkestrası Oda Müziği Salonu’nun etkileyici atmosferinde Türk piyano virtüözlerini dinleyenler, konserden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.