Kristal Yağları’ndan Milas Yöresindeki Üreticilere 3.500 Zeytin Fidanı

Kristal Yağları, Bölgesel Lezzetleri Koruma Projesi kapsamında, zeytin üreticilerine zeytin fidanı dağıtımına başladı. “Kristal ve Üretici El Ele” sloganıyla başlatılan kampanya ile Ayvalık yöresinde Ayvalık tipi, Milas yöresinde ise Memecik tipi zeytin ağaçlarının artırılması ve zeytin kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor. Milas’ta gerçekleştirilen ilk fidan dağıtımında yöredeki çiftçilere 3.500 adet fidan dağıtıldı. Proje kapsamında toplamda 10 bin 500 adet fidan dağıtımı gerçekleştirilmiş olacak.

Ayvalık Hasat Festivali ve Milas Hasat Şenliği programları dahilinde duyuruları yapılan “Kristal ve Üretici El Ele’’ kampanyasının ilk aşamasında üreticilerden gelen talepler değerlendirilerek toplamda 10.500 adet fidan dağıtımının yapılmasına karar verilmişti. Kampanyanın ilk dağıtımı ise geçtiğimiz günlerde Milas’ta gerçekleştirildi. Milas Ziraat Odası bahçesinde yapılan törenle 84 çiftçiye 3.500 adet memecik fidanı bedelsiz olarak verildi.

Kristal Yağları Genel Müdürü Christopher Dologh, kampanya ile ilgili verdiği demeçte yerel varyeteleri  daha çok geliştirmek istediklerini ifade etti. Dologh, Türk zeytinyağının karakteriyle öne çıkan bir zeytinyağı olması yönünde çalıştıklarını belirterek, “Sertifikalı fidan dağıtmamızın nedeni yerel ağaç popülasyonunu artırmak, toplanan zeytinleri birbirine karıştırmadan her varyetenin kendine has zeytinyağını elde ederek pazarlanmasını sağlamak” dedi.

Dağıtım törenine Kristal Yağları’nın ziraat mühendisleri Ahmet Sarıkaya ve Abidin Sezen ile birlikte iletişim yöneticisi Elçin Özgün katıldı.  Törende konuşma yapan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, memecik türünde bu miktarda fidan dağıtımının ilk kez yapıldığına dikkati çekti. Atıcı, fidanların takibini yapacaklarını ve bakımları konusunda çiftçilere yardımcı olacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Milas Ziraat Odası Başkanı Atıcı, üye çiftçilere sertifikalı fidan temini nedeniyle Kristal Yağları’na teşekkür ederek plaket verdi. Yöre üreticileri de fidan dağıtımının büyük bir değer taşıdığını söyleyerek, Kristal Yağları’na ve Milas Ziraat Odası’na destekleri nedeniyle teşekkürlerini sundular.